Bitcoin ve Altcoinler Yükselecek Mi? Piyasadaki Beklenti Ne Yönde?

2 years ago 79

En büyük kripto para birimi yeniden 23.000 doların üzerinde alıcı buluyor. Peki bugün yaşanan düşüş neden oldu? Kripto para yatırımcılarını kısa ve orta vadede nasıl bir piyasa bekliyor? Geçtiğimiz yılın aynı gününe göre %43 daha aşağıda olan Bitcoin fiyat 23.080 dolarda, en büyük altcoin olan Ethereum da benzer bir kayıp yaşıyor.

Bitcoin (BTC)

ABD hisse senedi piyasaları bugün açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından negatif açıldı. Yazı hazırlandığı sırada da ortalama %1 kayıpla devam ediyorlar. Bitcoin, hisse senedi pazarıyla uyumlu hareket ettiği için 23.000 dolar bölgesinde tutunmakta zorluk yaşıyor. Verilerin açıklamasının hemen ardından BTC fiyatı birkaç yüz dolar aşağıya sarktı. Ardından zayıf da olsa toparlandı. Ancak 23.500 dolar direnci geçilemiyor.

Temmuz verisi 2 kat geldiği için bazı analistler bunun aslında ekonomik güç göstermediğini, daha ziyade mevcut işçilerin enflasyon nedeniyle ikinci işlere girmesine bağlıyor. Peter Schiff, son gelen veriyle ilgili açıklama yaptı.

“Çöken reel ücretler, birçok işçiyi faturaları ödemek için ikinci işi yapmaya zorluyor. İşgücü piyasası güçlü olsaydı, bir iş yeterli olurdu.”

Wealthion CEO'su Adam Taggart, diğerlerinin yanı sıra güvensizliğini dile getirirken, Schiff istihdam durumuyla ilgili şüphelerinde yalnız değildi.

Diğer taraftan yüksek gelen iş gücü verisi FED’in Eylül ayındaki toplantıda 75bp faiz artışı yapmasına sebep olabilir. Resesyon endişesi şimdilik kırılmış olsa da iyi gelen veri, FED’e daha şahin bir duruş için alan tanıyor. 10 Ağustos tarihinde açıklanacak olan ABD enflasyon verisi kripto paralarda büyük bir kırılmayı tetikleyecek gibi görünüyor. Henüz toplantıya 46 gün olmasına rağmen Bitcoin bunu fiyatlayabilir.

BTC ve Altcoinler Yükselecek Mi?

Popüler kripto para analisti Profit Blue düşüş eğiliminin bu şekilde devam etmesi halinde 20.000 dolar seviyesinin yeniden ziyaret edilmesine ihtimal veriyor.

Diğer bir analist Daan ise kripto paraların diğer piyasalara göre bir süredir daha zayıf performans göstermesine rağmen bunun yakında değişeceğine inanıyor. Özellikle 23.600 dolar üzerinde kapanışlar 24.700 ve üzerinde bir tepenin hedeflenmesini sağlayacaktır.

Yaklaşan Ethereum birleşmesi birçok altcoini direkt olarak olumlu etkiledi. OP ve LDO gibi altcoinler Merge heyecanıyla ciddi fiyat artışları yaşadı. Ancak enflasyonun yüksek gelme ihtimali unutulmamalı, enflasyon verisi piyasayı daha fazla karamsarlığa itebilir ve yatırımcıların temkinli olmasında fayda var.

Read Entire Article