Bitcoin ve Ethereum’da Güncel On-Chain Metrikleri! Fiyata Etkisi Ne?

1 year ago 83

Lider kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) fiyat hareketi düşüş eğiliminde seyrederken, Ethereum (ETH) bir miktar yükseliş ivmesi kazanmak için mücadele ediyor. Kısa vadeli yükseliş fiyat hareketi, BTC fiyatını 17.094 dolara çıkardı. ETH günlük sadece %1 yükseldi. Peki kripto para devlerinin güncel metrikleri ne durumda?

Bitcoin Verileri

Bitcoin kısa vadeli on-chain katılımcıları, kısa vadeli harcanan çıktı kar oranı (SOPR) birden altında zarar ederek satış yapmaya devam etti. Bu durum 18.000 doları BTC fiyatı için güçlü bir direnç haline getiren yatırımcılar arasında bir güven eksikliğinin sinyali olduğu belirtiliyor. Ayrıca uzmanlara göre 18.000 dolar seviyesi, kısa vadeli yatırımcılar adına ortalama bir giriş maliyeti olabilir.

Bununla birlikte verim eğrisi tersine dönüşlerinin genellikle durgunluklardan önce gelmesi ve mevcut 10 yıllık Hazine faiz oranının (%3,75) üç aylık oranın (%4,22) altında olması nedeniyle yatırımcıların dikkatli olması gerektiğinin altını çiziliyor. Aralık 2020'den sonra BTC satın alan yatırımcılar artık zararda olduğundan, uzun vadeli holder’ların SOPR'nin pozitife dönmesi biraz zaman alabilir. Bu nedenle kısa vadeli SOPR, mevcut piyasa eğiliminin daha iyi bir göstergesi olabilir.

Ethereum Verileri

Öte yandan Kasım ayında yaşanan ciddi kayıplar ETH adına Bitcoin ve diğer bazı altcoinler kadar ciddi değildi. Çünkü önde gelen akıllı sözleşme platformu ETH 1.000 doların üzerinde psikolojik bir destek sağladı. Günlük zincir üstü para akışı, 1 Aralık'ta yaklaşık 6,7 milyon dolarlık çıkışla ETH için net akışların negatif olduğunun bir göstergesi.

ETH NVT ayın en yüksek seviyesindeydi, bu durum da piyasa değeri büyümesi zincir üstü işlemlerin kullanımını geride bıraktığı için yatırımcıların ETH'yi yüksek fiyatlandırdığı anlamına gelebilir. Bununla birlikte vadeli işlem piyasası verileri, ETH için kısa vadeli bir yükseliş gösterdi. Coinalyze'den alınan verilere göre, ETH fonlama oranları da +%0,0099 ile pozitif seviyede. Bazı yükseliş istatistikleri, kısa vadeli tasfiyenin bir ayın en yüksek seviyesine ulaştığı belirtiliyor.

Read Entire Article