Bitcoin ve Ethereum’dan Çıkış Yapan Kurumsallar Bu 2 Altcoin’e Akın Ediyor!

2 years ago 92

Londra merkezli dijital varlık yöneticisi CoinShares, geçen hafta 102 milyon dolarlık negatif çıkış bildirerek kripto para piyasasını çevreleyen olumsuz duyguların hükmünün sürdüğünü bildirdi.

2 Altcoin Kurumsalların Radarında

Geçen hafta 57 milyon dolar olan Bitcoin (BTC) çıkışları, aylıkta 91 milyon dolara yükseldi. Bir haftada 41 milyon dolarlık çıkış gören Ethereum'da (ETH) ise yılın başından bu yana kaydedilen toplam çıkış 387 milyon doları buldu. Popüler altcoin'lerden Cardano (ADA) ve XRP (XRP), Bitcoin ve Ethereum için görülen büyük çıkışlara kıyasla küçük pozitif girişler gördü.

ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere diğer dev ekonomilerinin merkez bankalarının agresif para politikasına geçiş yapması kripto paralara olan para akışının önüne geçiyor. Beklenenden daha yüksek gelen enflasyon rakamları, kripto para piyasasındaki olumsuz durumu şiddetlendirirken, ABD Merkez Bankası (Fed), artan maliyetleri frenlemek için bu hafta faizleri yükseltmeye hazırlanıyor.

Geçen hafta ABD hisse senetleri, Nasdaq'ın keskin bir şekilde ayı piyasası düşüşü yapmasıyla yoğun bir şekilde satıldı. Bitcoin ve diğer kripto paralar da hisse senetleri ve diğer riskli varlıklarla korele hareket etmesinden dolayı sert düştüler.

Cardano Yüzde 15, XRP Yüzde 4 Toparlandı

Kripto paralar, riskli varlıklardaki satışlarla birlikte 2022'de kaydedilen en düşük seviyelere gerilemiş durumda. Ayrıca, kripto para kredi platformu Celsius, müşterileri için para çekme işlemlerini durdurarak çöküşün piyasanın daha derinlerini etkileyeceğine dair endişeleri artırdı.

CoinMarketCap'in verilerine göre, kripto para piyasanın toplam değeri, 13 Haziran'da 2021'in Şubat ayından bu yana ilk kez 1 trilyon doların altına düştü ve yazım sırasında 958 milyar dolar seviyesinde.

Öte yandan Cardano (ADA), güçlü bir şekilde toparlanmadan önce 0,435 dolarla en düşük seviyelerine ulaşmak için yüzde 20'ye varan oranda değer kaybetti. ADA, yazım sırasında yüzde 15'lik yükselişle 0,505 dolardan işlem görüyor. Ayrıca XRP (XRP), yazım sırasında 0,31 dolardan işlem görmek için yaklaşık yüzde 4 toparlanmadan önce 0,293 dolarla son ayların en düşük seviyelerine doğru sert bir düşüş gördü.

Piyasadaki çöküş hakkında açıklama yapan XRP'nin ihraççısı Ripple'ın CEO'su Brad Garlinghouse , yatırımcılara bunun muhtemelen yalnızca geçici bir çöküş olacağına dair güvence vererek şunları söyledi:

Bugünkü gibi günler asla görmeyi umduğunuz günler gibi değil, özellikle de kripto paralar kadar inanılmaz yeteneğe sahip bir sektörde. Sektöre yeni katıldıysanız ve böyle bir düşüş görmediyseniz, bilin ki bu da geçecektir (yıllar içinde birkaç kriz görmüş birinin tavsiyesi).

Read Entire Article