Bitcoin ve Ethereum İçin Güncel Veriler Açıklandı: İşte Analist Beklentileri!

2 years ago 88

Küresel ekonomideki belirsizlik ve resesyon riski devam ederken, Bitcoin (BTC) istikrarlı bir fiyat hareketi çizemiyor.

Bitcoin, Haftayı Bu Seviyenin Üzerinde Kapatmalı

Geçen haftaki umut vaat eden toparlanmadan sonra, kripto para piyasası bir kez daha satış baskısı altına girdi. Hafta sonu boyunca, BTC satış baskısı belirtileri gösterdi. Lider kripto para birimi, 424 milyar dolar piyasa değeri ve %3  düşüşle an itibariyle 21.927 dolardan  işlem görüyor. Popüler analist Rekt Capital'a göre, BTC'nin 200 haftalık hareketli ortalamayı destek olarak geri almaya başlaması için 22.800 doların üzerinde haftalık mum kapanması gerekiyor.

Bununla birlikte, BTC'nin bu hafta 200 haftalık hareketli ortalamadaki desteğin altında kapanması muhtemel görünüyor. Bu durum, ayıların Bitcoin ve kripto para piyasası üzerinde hala güçlü bir etkiye sahip olduğu ve geçen haftaki toparlanmanın geçici olduğu anlamına geliyor. Uzmanlara göre, küresel ekonomideki belirizlik ve makroekonomik ortam bu şekilde devam ederse, muhtemelen BTC'nin bir kez daha 20.000 doların altına düştüğünü görebiliriz.

Santiment'ten Çarpıcı Ethereum Açıklaması

 Ethereum geçen hafta sonu 1.600 doları geçerek, güçlü bir  ralli yaptı. Ancak, şimdi ETH de düzeltme yaşıyor ve an itibariyle 1.520 dolardan işlem görüyor. Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment, ETH'deki yatırımcı duyarlılığının artık negatif bölgeye düştüğünü açıklıyor  ve şunları ekliyor:

Ethereum, Pazar günü dalgalı bir fiyat hareketi çizdi. ETH, 1.540 dolara düşmeden önce 1.640 doların üzerine çıktı. Bu noktada yatırımcı temkinli kalırken, FOMC toplantısına doğru fiyatın düşmesini bekliyor. ETH, volatil kalmaya devam edebilir.

Öte yandan, ETH gas ücreti de önemli ölçüde düştü. Glassnode'dan gelen verilere atıfta bulunan analist Colin Wu şunları söyledi:

Ethereum'un 7 günlük ortalama gas ücreti, bir yılda rekor düşük olan 25.825 Gwei'ye ulaştı. Dün minimum gas ücreti, 3gwei'ye düşürüldü. Mevcut gas ücreti 4gwei, ETH transfer maliyeti 0,51 dolar ve ERC20 transfer maliyeti 1 dolar.

Cardano (ADA) ve Polygon (MATCI) gibi diğer altcoin'ler, geçen hafta çift haneli getiriler kaydederek nispeten iyi performans gösteriyor. Ancak satış baskısı devam ederse, kripto para piyasasının değeri 1 trilyon doların altına düşebilir. Uzmanlara göre, Fed'in faiz artırımları kripto para piyasası için risk teşkil ediyor.

Read Entire Article