Bitcoin ve Ethereum Piyasayı Etkiledi! Metaverse Coinleri Düşüyor!

2 years ago 99

Bitcoin ve Ethereum’da yaşanan kayıplar tüm kripto ekosistemine düşüş getirdiğinden, kripto pazarının çoğunda kırmızı bir gün yaşandı. ApeCoin (APE) ve STEPN (GMT) de dahil olmak üzere, son 24 saatin en büyük kayıpları oyun ve metaverse tokenlerinde yaşandı.

Önde Gelen Coinlerde Düşüş

Bored Ape Yacht Club ekosisteminin Ethereum tabanlı tokeni ApeCoin, CoinMarketCap'ten gelen verilere bakıldığında son gün içinde %15'ten fazla düştü ve haftalık toplam %23'lük bir düşüş yaşadı. Yaklaşan Otherside metaverse oyununa güç verecek olan APE, Mart lansmanından bu yana özellikle değişken fiyat hareketleri yaşıyor.

Bu arada, Solana tabanlı oyun STEPN'in GMT yönetim tokeninin fiyatı, son 24 saat içinde %16 düştü. İspanyol futbol kulübü Atletico de Madrid ile ortaklık haberi bile STEPN'in tokeninin bugün önemli bir değer kaybetmesini engelleyemedi.

Bunlar, bu yazıdaki en büyük örneklerden ikisi, ancak başkaları da var. Axie Infinity'nin AXS tokeni bugün yaklaşık %13 düştü, Ethereum metaverse oyunu Decentraland'ın MANA tokeni %12 düştü ve Enjin Coin (ENJ) %11'den fazla düştü. Dikkate değer bir başka metaverse oyunu olan The Sandbox (SAND) %10 düştü.

Hepsi, bugün değerinin %8'ini kaybeden kripto pazarını takip ediyor. En büyük kripto paralar Bitcoin ve Ethereum bugün yaklaşık %8 düştü ve daha geniş bir etki ve hissiyatının tetiklenmesine sebep olabilecek bir dizi tasfiyeyi başlattı.

Pozisyonlardan Çıkış Var

Bugünün aşağı yönlü kripto piyasası salınımı, kısmen, merkezi olmayan finans (DeFi) alanındaki aktivitenin azalmasıyla birlikte, Eylül ayında daha fazla Fed faiz artırımı çağrılarına bağlandı. Bu yazı itibariyle, açıklanan verilere göre kripto fiyatları düşmeye devam ederken son 24 saat içinde yaklaşık 605 milyon dolar değerinde pozisyon tasfiye edildi.

NFT ile ilgili tokenlere daha geniş açıdan bakıldığında, günümüz piyasasında başka büyük kaybedenler de var. NBA Top Shot ve NFL All Day'in arkasındaki blok zincirinin simgesi olan Flow (FLOW), bugün %15 ve bu hafta yaklaşık %24 düştü. Bu, uzun bir kapalı beta test aşamasının ardından dün NFL All Day'in halka açık lansmanına rağmen yaşandı.

Tezos ve Polygon gibi NFT koleksiyonları için kayda değer blok zinciri platformları, sırasıyla %11 ve %10 düşüşle bugün piyasa ortalamasından daha keskin düşüşler gördü.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article