Bitcoin ve Kripto Paralar Yükseliyor! FUD Bitecek Mi?

2 years ago 95

Piyasalardaki korku azalıyor ve büyük kripto para depreminin oluşturduğu enkaz yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. 3AC iflas etti, Voyager ise FTX tarafından sağlanan krediyle toparlanmaya çalışıyor. BlockFi çoktan pes etti ve FTX tarafından satın alındı. Peki ya Celsius? Bugün yaşanan ani yükselişin Celsius ile bağlantısı olabilir.

Celsius Son Gelişmeler

Celsius son zamanlarda gündemde önemli yer tuttu. Yaklaşan iflas raporları son haftalarda sosyal medyada tartışılıyor. Ancak Celsius destekçileri CEL token fiyatlarını artırmaya çalışıyor. En son Celsius raporları, yatırımcıların ve destekçilerin lider firmanın iflası konusundaki endişelerini hafifletmesine neden oldu. İlk spekülasyonlar, şirketin bir blogda kullanıcı hesaplarının dondurulduğunu 12 Haziran'da duyurmasıyla başladı. Terra çöküşünün ardından gelen kripto çöküşü Celsius hesaplarından para çekme işlemlerinin askıya alınmasına sebep oldu.

Ancak ilginç bir şekilde, Celsius kendini ayakta tutmak için aktif olarak kredi ödüyor. Bugün yaşanan yükselişin en büyük sebeplerinden biri de bu olabilir.

Bitcoin ve Kripto Paralar Yükseliyor

Kripto araştırmacısı Plan C'ye göre, borç veren 2 Temmuz'da kredilerinin 67 milyon dolarını ödedi. Borç AAVE, Compound ve Maker arasında birleştirildi. Görünüşe göre Celsius, 4 Temmuz'un şenlik havasına kapılmış. Dün (3 Temmuz) geç saatlerde, AAVE protokolüne 50 milyon USDC geri ödedi. Bunun, Bitcoin'in Celsius tasfiye fiyatı üzerinde büyük bir etkisi oldu. Celsius için Bitcoin tasfiye fiyatı yaklaşık 5.000 dolara kadar düştü. Yani dev kripto şirketini yutmak isteyen büyük oyuncuların Bitcoin fiyatını artık 5.000 dolara kadar düşürmesi gerekiyor. Böyle bir şeye imkansız gözüyle bakılıyor.

Celsius destekçileri, toplulukta desteği artırmak için sürekli olarak #CELshortsqueeze veya "Celsius Short Squeeze" etiketlerine Tweet atıyor.

Celsius, son blog gönderisinde şunları yazdı;

“Toplulukla daha fazla bilgi paylaşacak şekilde konumlanmak için likiditeyi ve operasyonları istikrara kavuşturmak için olabildiğince hızlı bir şekilde odaklandık ve çalışıyoruz. Bu zorlu zamanlarda çalışırken tüm topluluğu ve tüm müşterileri göz önünde bulunduruyoruz”.

Yazı hazırlandığı sırada CEL'in hacmi %32 arttı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article