Bitcoin Yeniden İvme Kazandı: 3 Analistten Aynı Uyarı Geldi!

2 years ago 83

Bitcoin (BTC), 22.000 dolar seviyesine ulaşmayı başarırken, piyasasın önde gelen 3 analistinden önemli açıklamalar geldi.

Ortak Görüş: Short Squeeze, Kaçınılmaz

Analistler, Bitcoin'de, short squeeze  öngörüyor. Kısa pozisyon sıkıştırması olarak bilinen short  squeze, açığa satış yapan pek çok kişinin pozisyonlarını kapanması  mecburiyetinde kalması sebebiyle bir varlığın fiyatının hızla yükselmesi neticesinde ortaya çıkmasına denir. Uzmanlara göre, küresel ekonominin resesyona girip girmeyeceği, kripto para piyasasını ve yatırımcı davranışlarını etkileyen kilit bir faktör olacak. Zincir üstü analisti Will Clemente, Bitcoin fiyat trendini 200 günlük hareketli ortalamayla karşılaştırdı ve BTC'nin birkaç kez 200 günlük hareketli ortalamanın altına düştüğünü kaydetti. Celement, her ne kadar durumun ciddi olduğunu vurgulasa da yatırımcılara Bitcoin satın almalarını tavsiye etti. Çünkü, Bitcoin böylesi durumlarda çöküşten sonra her seferinde yeniden ivme kazandı.

Clemente, Bitcoin'in için short squeeze öngörüyor. Bitcoin'deki açık pozisyon, giderek artan negatif fonlama oranları ile yükseliyor. Bu arada, önemli bir gösterge olan varlıklar için likit hacim girişini ölçen Kümülatif Hacim Deltası (CVD) da yükseliyor. CVD'deki artış, alıcıların Bitcoin pazarına hakim olduğunu gösterir. CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju, 2020'nin sonlarında Bitcoin'deki kısa pozisyonların devasa boğa koşusu öncesinde 10.000 ila 20.000 dolar aralığında tasfiye edildiğini savundu. O dönemde, saatlik alış piyasa emirlerinin %10'u kısa likidasyonlardan geldi. Şu anda bu rakam %1. Bu nedenle CryptoQuant CEO'su, Bitcoin'in yakında büyük bir short squueze olayına tanık olabileceği sonucuna vardı. Ki Young Ju, Twitter'daki takipçilerine Bitcoin fiyatının dibe yakın olduğunu ve BTC'nin yaklaşan short squueze'den sonra trendin tersine dönebileceğini söyledi.

Analist, BTC'de Kritik Seviyeyi Açıkladı

Yaptığı doğru tahminler ile gündemde kalmayı başaran Rekt Capital, 20.000 dolar seviyesinin Bitcoin için kilit destek olduğunu ve varlığın hangi yöne gittiğini belirlemede önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Bitcoin'de konsolidasyonun sürmesi durumunda analist, Bitcoin fiyatının 20.000 doların altına düşmesini bekliyor. FXStreet'teki analistler, bu koşullar altında Bitcoin fiyatının 17.600  seviyesine düşebileceğini iddia ettiler.

Uzmanlara göre, uzun vadede Bitcoin'in fiyatını Fed'in faiz oranları ve küresel ekonomideki dinamikler belirleyecek. Bloomberg raporuna göre, kripto para piyasası bu yılın ikinci yarısında artış kaydedebilir.
Read Entire Article