Bitcoin, Yeniden İvme Kazandı: İşte Fed’in Bir Sonraki Olası Faiz Kararı!

2 years ago 105

FED Faiz Toplantısına Saatler Kaldı! Bitcoin (BTC) Fiyatı Harekete Geçti!

 Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), Fed yöneticisi Christopher J. Waller ve SEC Başkanı Gary Gensler'in olumlu yorumlarının ardından biraz toparlandı.

Enerji Fiyatları Düşüyor: FED'den Kritik Faiz Açıklaması

Bitcoin, bugün %5 artış kaydederken, ETH ise %11 değer kazandı. Uzmanlara göre, piyasadaki FUD etkisi hala devam ediyor.  Bazı Federal Rezerv yetkilileri 75 baz puanlık bir faiz artışı bekliyor. Bu durum, Temmuz sonunda 100 baz puanlık bir artış olasılığını azaltıyor. Ayrıca, Fed Başkanı Christopher Waller, 75 baz puanlık bir artışın daha uygun olduğuna inanıyor. Ancak, 26-27 Temmuz Fed toplantısından önce açıklanacak perakende satış ve konut verileri 100 baz puanlık bir artışa neden olabilir.

Kripto para ve hisse senetleri, bu açıklamalara olumlu tepki gösterdi ve yükseldi. Bununla birlikte, ABD TÜFE verileri 40 yılın en yüksek seviyesine sıçradığı için her iki piyasa da belirsizlik nedeniyle hala baskı altında. Geçen hafta, işsizlik başvuruları, 9 bin artarak 244 bine yükseldi. Küresel ekonomik belirsizliğin hızla artmasıyla birlikte, kripto para şirketlerinde ve borsalarında da işten çıkarmalar arttı. Birçok Fed Rezerv Kurulu üyesi, enerji fiyatları düşerken şu anda faiz oranının 100 baz puan artırmanın uygun olmayacağına inanıyor. Waller, enflasyonu düşürmenin şu anda Fed'in en önemli görevi olduğunu söyledi. FedWatch'a göre, 75 baz puanlık bir faiz artışı olasılığı %53,6 iken 100 baz puanlık faiz oranı %46,4'tür. Enflasyon verilerinin açıklandığı gün Fed'in 100 baz puanlık faiz artırımı olasılığı %80'in üzerine çıktı. Waller'ın açıklamasının ardından kripto piyasası yeşile döndü ve toplam piyasa değeri %3,68 artarak 926,60 milyar dolara ulaştı. Son 24 saatte Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), güçlü işlem hacimlerinin ardından ivme kazandı. Uzmanlara göre, BTC'de artış kısa soluklu olacak.

SEC Başkanı'ndan Şaşırtan Yorum

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, dün yaptığı açıklamada bazı menkul kıymet yasalarını kolaylaştıracağına söz verdi. Bu hamle, şektördeki uyumluluğu artırmayı hedefliyor. Başkan, kurumun, yatırımcı koruması için kripto para sektörünü düzenlemek için yürütme yetkisini kullanabileceğini belirtti. Gansler, kripto kredisi ve ticaret platformları da dahil olmak üzere şirketlerin tam potansiyellerini ortaya çıkarmak için SEC ile birlikte çalışması gerektiğini düşünüyor. Ayrıca şirketlerin kayıt dışı menkul kıymetler sunduğuna ve bunun yatırımcılar için riskleri artırdığına dikkat çekti.

Celsius müşterilerinin, şirket iflas başvurusunda bulunduktan sonra paralarını geri alma ihtimalinin düşük olması buna somut bir örnek. Şirketin iflasına dair yasal sürecin ve ödeme krizinin sektöre zarar vermesi beklenior.

Read Entire Article