Bitcoin Yükselecek Mi? Bitcoin (BTC) Ne Zaman Alınır?

2 years ago 96

En büyük kripto para birimi aralıksız yaşadığı düşüşlere kısa bir ara vermiş gibi görünüyor. Bugün Bitcoin fiyatı yazı hazırlandığı sırada yeniden 21.500 doların üzerinde alıcı buluyor. Altcoinlerin önemli bir kısmı da son yükselişin ardından rahat bir nefes aldı. Çift haneli yükselişler yaşayan altcoinler, Bitcoin’in 23.000 doları aşmasıyla çok daha iyi fiyatlardan satış fırsatı verebilir.

Bitcoin Yükselecek Mi?

FOMC tutanaklarının ardından kısa vadede Bitcoin fiyatını baskılayacak bir gelişme kalmadığı için fiyat yükselişe geçti. Ardından ABD’nin ilk kripto para regülasyon raporu yayınlandı. Burada kripto paraların “inovasyonu boğmayacak” şekilde düzenlenmesinden bahsediliyor. Daha önce birçok kez, ABD’nin teknolojinin merkezi olma özelliğini kaybetmemek için çok katı regülasyonlardan kaçınabileceğine değinmiştik. Nitekim öncü işaretler de yapılacak düzenlemelerin bu çerçevede olacağını gösteriyor.

Özellikle Bitcoin’in yükselişi için ciddi bir potansiyel bulunuyor. Mayıs ayındaki Terra çöküşü ve Haziran ayında gelen hedge fon, kripto şirketi iflasları BTC’yi aşırı satılan bir varlığa dönüştürdü. Normalin çok üzerinde, panikle yapılan bu satışlar sebebiyle Bitcoin kırılmaz denilen 20.000 dolar seviyesinin yaklaşık 3.000 dolar altına düştü.

Regülasyonların devreye girmesi ve ABD’nin artık kripto paraları net biçimde yasal olarak tanıması birçok kritik gelişmeyi de beraberinde getirecek. Özellikle Spot Bitcoin ETF onayı için öncelikli şart regülasyonların olgunlaşmasıydı. Altın, gümüş ve diğer emtialar ETF’lere dönüşerek piyasa değerlerini çok ciddi anlamda artırdı. Bitcoin ise henüz spot ETF onayı almamasına rağmen 1 trilyon dolarlık piyasa değerini geçtiğimiz yıl geride bırakmıştı. Önümüzdeki 12-18 ay içinde spot ETF onaylarının gelmesiyle birçok uzman Bitcoin fiyatının 250.000 doların üzerine çıkabileceğini düşünüyor.

Bitcoin (BTC) Ne Zaman Alınır?

12-18 ay vadede düşündüğümüzde Bitcoin fiyatını besleyebilecek önemli gelişmeler var. Kurumsa kabulün genişlemesi, yaklaşan halving sebebiyle dolaşıma giren yeni arzın daha kıt hale gelmesi ve daha fazlası. O halde Bitcoin’in mevcut fiyatı eğer kripto para piyasalarına küresel bir savaş açılmayacaksa halen oldukça ucuz görünüyor. Yani bu seviyelerden uzun vadeli alımlar mantıklı olabilir. Nitekim 12 trilyon dolarlık varlık yöneten Fidelity’nin yöneticilerinden bu hafta yapılan açıklamada buna işaret ediyor. Fidelity yöneticisi, mevcut Bitcoin fiyatının 2013 yılındaki diplere göre oransal anlamda aşırı ucuz olduğunu söyledi. Farklı bir analist benzer bir söylemi 2021 yılı haziran ayında Ethereum için söylemişti. Dün gibi hatırlıyorum, 1900 doların altındaki ETH fiyatının bedava olduğundan bahsetti ve ardından yıl Bitmeden ETH fiyatı yaklaşık 5.0000 dolara ulaştı.

Tüm bunlar varsayım ve eğer aldığınız varlığı doğru fiyattan satmazsanız para kazanmış da olamazsınız. Nitekim Ethereum yatırımcıları bugünlerde bunun rahatsızlığını derinlemesine hissediyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article