Bitcoin Yükseliyor! Analistten Kritik Boğa Tuzağı Uyarısı Geldi!

2 years ago 84

Bitcoin (BTC), bugün yeniden ivme kazanırken, önde gelen 2 analist mevcut yükselişin nedenlerine ve sürdürülebilirliğine dair önemli açıklamalar yaptı.

Dolar Endeksi (DXY): Bitcoin'deki Yükseliş Ölü Kedi Sıçraması

Kripto para piyasası, bugün yeniden yeşile döndü. Dün 19.000 doların altına düştükten sonra, Bitcoin fiyatı bugün 19.200 doların üzerine çıkmayı başardı. Ethereum(ETH) ise Merge beklentisiyle Bitcoin'den daha iyi performans gösteriyor. BTC sadece %2 artarken, ETH %7'ye yakın artış kaydetti. ETH, an itibariyle 1.627 dolardan işlem görüyor. Diğer altcoinler de büyük oranda toparlanmaya başladı. Bitcoin ile yüksek korelasyon içerisinde olan  NASDAQ da %2,18 arttı. Asya ve Avustralya'daki  hisse senetleri de güçlü bir performans sergiledi. Kripto para fiyatlarının artmasıyla birlikte akıllara gelen soru, Bitcoin'de dip seviyenin gerçekten görülüp görülmediği veya bu yükselişin başka bir boğa tuzağı olup olmadığı. Eight Global'in CEO'su ve kıdemli analist Michael van de Poppe, Bitcoin'in 17.500 dolar ile taban seviyesini zaten gördüğünü iddia ediyor. Analiste göre bunun nedeni, Ethereum ve diğer altcoin'lerin iyi performans sergilemesi. Analist ayrıca, Bitcoin'deki  artışın bir başka nedeni olarak dolardaki dünkü düşüşün altını çiziyor. De Poppe, uzun vadede BTC'nin istenilen seviyede toparlanacağını öngörüyor.

Ancak analistlerin çoğu, bu görüşe katılmıyor. Doların endeksinin son 20 yılın en yüksek seviyesine çıkması Fed'in niceliksel sıkılaştırmasından kaynaklanıyor. Fed'in şahin duruşundan döneceğine dair bir işaret yok. Uzmanlara göre, Fed politika faizini yine 75 baz puan artıracak. Fed'in niceliksel sıkılaştırmaya devam etmesiyle doların yükselmesi bekleniyor. Böylesi bir senaryoda Bitcoin'in belini doğrultması mümkün değil. Önde gelen analistlerden  Crypto of il Capo, Bitcoin'deki düşüşün derinleşeceğine inanıyor. Stratejist, Bitcoin fiyatı için kısa vadeli bir yükseliş bekliyor. Analist, Bitcoin fiyatının 22.500-22.000 dolar aralığına yükseleceğine ve ardından yeni düşük seviyelere gerileyeceğine inanıyor.

Piyasa, 13 Eylül'e Odaklandı!

Bitcoin fiyatı, artık dolar endeksine bağlı. 13 Eylül'de açıklanması beklenen TÜFE verileri, Fed'in gelecekteki para politikasını etkileyecek. Bu durumun yine Bitcoin fiyatı üzerinde önemli bir etkisi olacak. Mevcut ayı piyasası, Bitcoin’in yaklaşık 14 yıllık tarihinde potansiyel olarak en kötüsü olarak lanse ediliyor.

Artan satış baskısı, Fed’in faiz artırımları ve balinaların BTC’lerini satması tünelin ucundaki ışığın hala çok uzakta olduğunu gösteriyor. BTC’nin 20.000 doların altına düşmesi, sembolik olarak kritik bir gelişme. Ekonomideki belirsizliğin derinleşmesi, enerji krizi, balinaların ve madencilerin büyük oranda satış yapması, toparlanma şansını azaltıyor.

Read Entire Article