Bitcoin Yükseliyor: MicroStrategy’den 500 Milyon Dolarlık BTC Hazırlığı!

2 years ago 82

En büyük kurumsal Bitcoin yatırımcısı olan ABD'li yazılım şirketi MicroStrategy, yarım milyar dolar değerinde hisse senedi satışı için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) başvuruda bulundu. Şirketin hisse senedi satışından elde edeceği geliri en büyük kripto para BTC'de daha fazlasını satın almak için kullanacağı üzerinde duruluyor.

500 Milyon Dolarlık Anlaşma

Halka açık yazılım şirketi MicroStategy, kasasında 129 binden fazla BTC bulunan en büyük kurumsal Bitcoin yatırımcısı konumunda. Şirketin CEO'su Michael Saylor'un görevinden istifa etmesinden sadece bir ay sonra ve Washington DC Başsavcısı'nın şirkete ve Saylor'a vergi kaçakçılığı iddiasıyla dava açmasından bir hafta sonra, şirket daha fazla BTC satın almak için harekete geçti.

MicroStrategy, 9 Eylül'de SEC'e yaptığı başvuruda, şirketin yatırım bankası Cowen & Co. ve BTIG LLC ile A Sınıfı adi hisse senetlerinin 500 milyon dolara kadarını satmak için bir anlaşma yaptığını bildirdi. Başvuruda, "Bu satıştan elde edilen net geliri ek Bitcoin alımı için kullanabiliriz" notu düşüldü.

Öte yandan şirket, CoinMarketCap'in verilerine göre 2021'in Kasım ayında 68 bin 789 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) yükselen Bitcoin'deki yüksek volatilite konusunda da uyardı. Şirket, "Bitcoin alım satım fiyatlarındaki gelecekteki volatilite, bu anlaşmadan sağlanan net gelirlerle satın alınan Bitcoin'in fiyatını etkileyebilir ve bu anlaşmadan sağlanan net gelirin önemli ölçüde altında bir değerle nakde dönüştürmeye neden olabilir." denildi.

Uzun Vadeli Yatırım

MicroStategy'nin eski CEO'su Saylor'a göre, kurumsal yazılım şirketi uzun vadede Bitcoin tutmayı planlıyor. Şirketin bugün değeri 2.7 milyar doları aşan 129 bin 699 BTC'lik oldukça büyük bir Bitcoin yatırımı söz konusu. MicroStrategy, geçen ay 2022'nin ikinci çeyreğinde, nakit dışı dijital varlıklarında 917.8 milyon dolarlık değer düşüklüğü bildirdi. Aynı ay Saylor, CEO'luk görevinden ayrıldı ve icra başkanlığı görevini üstlenmeye başladı.

MicroStrategy'nin SEC'e yaptığı başvuru metninde, Bitcoin varlıkları ile ticaret yapma veya türev sözleşmeler yapma planlarının bulunmadığı, ancak "hazine yönetimi ve diğer genel kurumsal amaçlar" için nakit ihtiyacını karşılamak adına gerektiğinde Bitcoin satılabileceğininin belirtildiği görülüyor. Yazılım şirketi, ayrıca "Belirli bir miktarda Bitcoin varlığı alma hedefimiz yok. Ek Bitcoin satın almak için borç veya öz sermaye finansmanı yapılıp yapılmayacağını belirlemek için piyasa koşullarını izlemeye devam edeceğiz." diyerek Bitcoin alma konusunda aceleci davranılmayacağının altını çiziyor.

Read Entire Article