Bitcoin Zincirleri Kırdı: İşte Güncel Analist Yorumları ve Kritik Veriler!

2 years ago 86

Uzmanlara göre, Bitcoin'in (BTC) yeni zirvelere çıkması için makroekonomik şartların değişmesi gerekiyor.

Dolar Endeksi, Değer Kaybediyor

Fed'in Çarşamba günü yaptığı faiz artırımı duyurusunun ardından dolar %0.72 oranında keskin bir düşüş yaşarken, Bitcoin (BTC) % 9 yükseldi. Beklenildiği gibi, Fed faiz oranını 75 baz puan artırdı. Federal Açık Piyasa Komitesi, işgücü piyasasındaki kazanımların son zamanlarda olumlu olduğunu söyledi. Komite ayrıca, işsizlik oranının düşük kaldığını da sözlerine ekledi. Bu gelişmeler ışığında, Bitcoin ve Ethereum  (ETH) ivme kazanmayı başardı. Analistlere göre, makroekonomik gelişmeler, kısa vadede boğa koşusunu tetikleyebilir. Öte yandan, ikinci çeyrek  gayri safi yurt içi hasıla rakamları (GSYİH) yarın için planlanan bir sonraki büyük olay. Sadece kripto para piyasası değil aynı zamanda finansal piyasalar da hevesle ABD GSYİH rakamlarını bekliyor. GSYİH rakamları, ABD ekonomisi somut ipuçları verirken, dünya çapındaki piyasaların tonunu da belirleyebilir. TradingView'e göre dolar endeksi -%0,81 düşüşle 106.341 dolar seviyesinde bulunuyor. ABD dolarındaki düşüş, piyasadaki yüksek beklentilere karşı faiz artırımının bir sonucu olabilir.

Düşüşün ne anlama geldiğini yorumlayan ekonomist Mati Greenspan, artışın piyasa beklentilerinin altında olduğunu ve piyasaların daha büyük bir artış beklediğini belirtti.  FOMC kararından önce, Bitcoin fiyatının kısa vadede 22.000 dolar destek seviyesinin üzerine çıkabileceği tahmin ediliyordu. Analistlere göre, 24.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmadan önce 22.490  dolar seviyesindeki  direncin geçilmesi büyük önem arz ediyordu.  CoinMarketCap'e göre, Bitcoin son 24 saatte %9.16 artışla 23.188  dolardan işlem görüyor. Fed'in faiz artırımı duyurusunun ardından, Bitcoin sadece bir saat içinde %4'ün üzerinde arttı.  Yatırım şirketi Oanda'da görev yapan kıdemli piyasa analisti Edward Moya Bloomberg'e şunları söyledi:

FOMC kararı, sıkılaştırmanın sona ereceği konusunda iyimserlik sağladı ve bu, kripto para piyasasında  güzel bir ralliyi tetikledi.

Ethereum, Temmuz'da Bekleneni Veremedi

Öte yandan, Ethereum (ETH) son 24 saatte şaşırtıcı bir şekilde yüzde 16,63 arttı. ETH, an itibariyle 1.646 dolardan işlem görüyor.  Son birkaç ay içinde, kripto para piyasası, yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Federal Rezerv’in yüksek enflasyon ile mücadelesi sürerken, faiz oranlarındaki artış da hisse senedi ve Bitcoin (BTC) gibi riskli varlıklar olarak sınıflandırılan piyasalara büyük darbe vurdu. Ethereum (ETH) da kritik destek noktalarını kaybederek 1000 dolaın altına düştü. Özellikle, ekonomik belirsizlik ve resesyon endişeleri arttıkça Ethereum büyük orandan değer kaybetti. 4.850 dolarlık zirveden uzaklaşan ETH’nin Temmuz ayında hangi yöne gideceği merak ediliyordu.

Yılın başından bu yana Ethereum fiyatındaki önemli düşüşe rağmen, CoinMarketCap kripto para topluluğu, ETH’nin 31 Temmuz sonunda 2.529 dolara ulaşacağını tahmin ediyordu. Ankete, 11.529 kişi katıldı. Bu,  ETH’nin mevcut fiyatından %140 artacağı anlamına geliyordu. Ancak, ETH yine bekleneni veremedi.

Read Entire Article