BitMEX’in Çarpıcı Ayı Sezonu Açıklaması: “Döngünün Başlarındayız”

2 years ago 96

Dünya devi kripto para borsası BitMEX, uzun süredir piyasalara hakim olan ayı sezonunun ne zaman sona ereceğine dair çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Bitcoin Döngünün Başında

Kripto para borsası BitMEX geçtiğimiz günlerde yaptığı bir analiz üzerine, Bitcoin'in (BTC) piyasa değeri ile gerçekleşen değer arasındaki oranı belirten bir indikatöre (MVRV) dayanarak, lider kripto para biriminin mevcut konumunun önceki ayı piyasalarına kıyasla ayı döngüsünün başlarında olduğunu ileri sürdü. Dev borsa açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Geçtiğimiz yıllar içerisinde yaşanan üç önemli ayı piyasası döngüsüne bakıldığında ve bunları piyasa değeri ile gerçekleşen değere oranı ile ölçüldüğünde, Bitcoin’in fiyatı ortalama 244 gün boyunca gerçekleşen fiyatın altında kaldı. Ancak yapılan bu çalışma, üçüncü ayı piyasasındaki Mart 2020 dönemini içermediğini belirtmeliyim. Bununla birlikte son bir ay içerisinde piyasa değeri fiyatı, gerçekleşen fiyatın altında.

Öte yandan BitMEX yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Bitcoin’in önceki ayı sezonu döngülerinin ortalama dönemine bağlı olarak gelecek yılın başlarından itibaren kripto para birimlerinde toparlanmanın başlayabileceğini belirtti. Bu konu hakkında açıklamalarda BitMEX yetkilileri şunları söyledi:

Bitcoin'in gerçekleşen fiyat seviyesinin üzerinde toparlanmasının 2023 yılının Şubat ayının başlarında gerçekleşeceğini öngörüyoruz.

Ayı Sezonu Kıyaslanması

Kripto para borsası mevcut Bitcoin ayı döngüsünün, farklı makroekonomik koşullara rağmen önceki döngülerden “o kadar da farklı görünmediğini” öne sürerek şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin piyasasıyla ilgili makroekonomik zemin hakkında çok şey yazılmış olsa da buna analizimizde dahil olmak üzere, mevcut döngünün ironik bir şekilde geçmiş döngülerden o kadar da farklı görünmüyor.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %69.72 oranında aşağıda olan 20.867 dolar seviyesinden işlem görüyor. Lider kripto para birimi geçmişteki ayı piyasalarına kıyasla sırasıyla %93.08, %84.82 ve %83.47 oranında düşüş yaşadı.

Read Entire Article