Blockchain Devinin Portföyündeki Kripto Paralar Neler? İşte Detaylar!

2 years ago 99

Asya'nın blok zinciri teknolojilerindeki en büyük yatırımcılarından biri, daha büyük bir meydan okuma için geniş bir finans, oyun ve sosyal medya şirketleri portföyü oluşturuyor.

Hong Kong merkezli Animoca Brands'ın başkanı Yat Siu'ya göre amaç, insanlara sanal mülkleri üzerinde sahiplik vermek ve “dijital diktatörlükler” olarak tanımladığı Meta Platforms ve Microsoft'un beğenisini kırmak.

Siu'nun stratejisi, küçük video oyun stüdyosunu bir kripto yatırımcısına dönüştürdüğü 2018'deki kripto çöküşünün ışığında ortaya çıktı. Girişim, dijital parayla alınıp satılabilen sanal kedilere sahip Pokémon benzeri bir oyun olan CryptoKitties'in sahibinden hisse aldı. Başarısının verdiği cesaretle satın almaya devam etti.

Dört yıl sonra Animoca, Sequoia Capital ve George Soros gibi yatırımcı olarak kriptonun en büyük oyuncularından biri haline geldi. Animoca'nın büyük yatırım desteği, blockchain video oyunu Axie Infinity'yi üreten Vietnamlı oyun firması Sky Mavis'te.

Siu yaptığı açıklamada şunu söylüyor:

 İnsanlar bunun bir kripto kışı olduğunu söylüyorsa, 2018 kripto buzul çağıydı. Şimdi daha az değil, daha fazla sermaye dağıtma zamanı.

Bir Bloomberg raporuna göre, kısmen dijital koleksiyonların popülaritesi nedeniyle oyun ekonomisi hızlı bir şekilde büyüdü.

Bu da zengin oyuncuları platforma çekti. Ancak kripto çöküşü, Axie Infinity'yi sert vurdu ve günlük kullanıcı sayısı geçen yıl iki milyondan fazla olan oyunun güncel kullanıcı sayısı ise 250.000'e düştü.

Blockchain’in Potansiyel Unicornları

KPMG ve HSBC tarafından yapılan bir araştırma, Asya Pasifik'te önümüzdeki 10 yıl içinde unicorn olabilecek bir avuç Web3 firması belirledi.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, yalnızca Asya-Pasifik (APAC) bölgesinde 6.000'den fazla teknoloji girişimi olduğunu ve bunların birçoğunun Non Fungible Token’lere (NFT'ler) ve merkezi olmayan finansa (DeFi) odaklandığını gösterdi.

Raporlar, kripto piyasasındaki zorlu koşullara rağmen bazı firmaların unicorn olma kapasitesine sahip olduğunu belirtti. KPMG ve HSBC'ye göre, Singapurlu bir DeFi platformu olan Stader Laboratories, Catheon Gaming ve Hex Trust, kripto kışı sona erdiğinde 1 milyar dolar değerinde olabilir.

Yine rapora göre, Asya-Pasifik bölgesindeki Çin, Hong Kong, Hindistan, Japonya ve Avustralya'daki pazarlar ise liderliği alacak.

Animoca'nın Portföyü Büyüyor

En son yatırım turu, kripto sektörünün her tarafından çeşitli görüşler topladı. Animoca Brands'tan Yat Siu, firmanın yatırımcıların kripto kışına olan inancından "derin bir memnuniyet duyduğunu" söyledi.

Animoca platformu, erişimini kripto ekosistemine genişletti. Şirketin portföyü, bazıları OpenSea, Axie Infinity, Sandbox ve Dapper Labs'ı içeren 150'den fazla NFT ile ilgili projeden oluşmakta. Animoca, önümüzdeki iki ila üç yıl içinde halka açılma arzusunu dile getirdi.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article