Bloomberg’den İlginç Bitcoin İddiası: Ağutos’ta Buna Hazır Olun!

2 years ago 93

 Bitcoin (BTC) yerinde saymaya devam ederken, Bloomberg analistleri ilginç veriler içeren Ağustos ayı raporunu yayımladı.

Bitcoin, Hazine Bonolarını ve Altını Takip Edebilir

Bloomberg analistleri, Bitcoin'in (BTC) piyasa toparlanması sırasında daha çok hazine bonoları ve altın gibi davranacağını söyledi. Bloomberg Intelligence'ın en son raporuna göre, Bitcoin fiyatı artık son dönemde yüksek korelasyon içerisinde olduğu hisse senetlerinden ziyade ABD Hazine tahvilleri ve altın fiyatlarını takip edebilir. Kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone ve kıdemli piyasa yapısı analisti Jamie Coutts tarafından kaleme alınan Ağustos raporu, Bitcoin'i altın, tahvil ve petrol piyasalarıyla karşılaştırdı. Yazarlar, Federal Rezerv'in para politikaları gibi makroekonomik faktörlerin Hazine bono piyasalarında ve Bitcoin'de benzerliklere yol açtığını öne sürdü. Analistler, şu açıklamayı yaptı:

Fed'in yeni para politikası, küresel büyümedeki düşüş, resesyon riski ve yüksek enflasyon endişesi, Federal Rezerv'in Temmuz ayında faiz oranlarını belirlemede büyük rol oynadı. Bu durum, Bitcoin'i hisse senetlerinden çok ABD hazine tahvilleri fiyatları ile yüksek korelasyona itebilir.

Rapor ayrıca, enflasyon düştükçe tahvil, altın ve Bitcoin'in yükselme olasılığına da işaret etti. Genellikle T-Tahvil olarak adlandırılan hazine bonoları, ABD Hazine Bakanlığı tarafından ihraç edilen uzun vadeli devlet borçlanma senetleridir. 20 ila 30 yıl arasında değişen sabit bir getiri oranı ve vade süreleri vardır. Rapor, kripto ara piyasalarının Temmuz ayında 100 haftalık hareketli ortalamaya kıyasla şimdiye kadarki en büyük indirimine ulaştığını kaydetti. Analistler, Bitcoin'in 200 haftalık hareketli ortalamasının çok altında kalmasının anormal olduğunu ifade etti. BTC, son 24 saatte %1.2 artışla  an itibariyle 23.1502 dolardan işlem görüyor ve 200 haftalık hareketli ortalamayı (22,827 dolar) yeni geçti.

Rapor, Bitcoin'de Bu Seviyeye Dikkat Çekti

Analistler, BTC'nin Ağustos başındaki zirvesinin %70 altında, ancak yine de Mart 2020'deki en düşük seviyesinden beş kat daha yüksek olmasının “potansiyelini gösterdiğini” söyledi. Uzmanlar, 20.000 dolarlık bölgeyi kilit destek olarak gösterirken ve 2018-19'daki 5.000 dolar seviyesine benzer bir taban inşa edilmesini beklediklerini belirttiler. Araştırmacılar, Bitcoin'in yaklaşık on yıl önce başlangıcından bu yana en iyi performans gösteren varlıklardan biri olduğu sonucuna vardı. Rapora göre, Bitcoin, hazine bonoları veya altınla daha uyumlu olacak şekilde hareket edecek ve bu yüzden daha istikrarlı bir fiyat hareketi izleyebilir.

Temmuz ayında gerçekleştirilen Coinbase araştırması, Bitcoin'in risk profilinin petrol ve teknoloji hisse senetlerine benzer olduğunu gösteriyor. Coinbase baş ekonomisti Cesare Fracassi'ye göre, 2020 pandemisinden bu yana hisse senedi ile kripto varlık fiyatları arasındaki korelasyon önemli ölçüde arttı.

Read Entire Article