Bloomberg’den Korkutan Rapor: Bank of America’da Kripto Para Alarmı!

2 years ago 87

Bank of America'dan Dikkat Çeken Rapor! Bu Altcoin'i İşaret Etti

Kripto para piyasası tehlikeli sularda gezerken, ortaya çıkan raporlar yatırımcının sektöre yönelik ilgisinin azaldığını gösteriyor.

Bank of America'da Yaprak Dökümü

Bloomberg'in raporuna göre, Bitcoin (BTC) ve genel kripto para piyasasının ivme kaybetmesiyle, Bank of America'daki aktif kripto para kullanıcılarının sayısı %50'den fazla düştü. Bankanın kripto kullanıcılarının sayısı, BTC'nin 69.000 dolara ulaştığı Kasım 2021'de 1 milyon iken, Mayıs ayında 500.000'in altına düştü. Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesinden 20.000 doların altına düşerek endişeye neden oldu. BTC, kısa süre önce on yıldan fazla bir süre içinde en kötü üç aylık performansını sergiledi ve bu yılın ikinci çeyreğinde değerinin yaklaşık %60'ını kaybetti. Bank of America, platformundaki aktif kripto kullanıcılarının sayısını belirlemek için kripto para platformlarına para göndererek veya bu platformlardan para alarak dijital varlıklara yatırım yapan müşterilerin anonimleştirilmiş dahili müşteri verilerini inceledi. Rapora göre, bu tür işlemlerin sayısı son birkaç ayda azaldı.

Bankanın bahsedilen verilerin ve işlemlerin ne için olduğunu belirtmediğini veya tüm müşterilerin kapsamlı bir görünümünü sağlamadığını belirtmekte fayda var. Bank of America, Nisan ve Haziran ayları arasında kripto para birimlerine yatırım yapmadıklarını ve yapmayı planlamadıklarını söyleyen yatırımcılarda %21'den %30'a bir artış olduğunu kaydetti. İlginç bir şekilde banka, kripto para birimlerinin  ABD hanehalkı finansal varlıklarının %1'inden daha azını oluşturduğunu ve "nispeten az kişinin kripto varlıklarını güvenilir uzun vadeli bir yatırım olarak gördüğünü" de sözlerine ekledi. Bu veriler, varlığı enflasyona karşı bir korunma olarak lanse eden birkaç Bitcoin savunucusunun yorumlarına oldukça aykırı.

Bloomberg Analisti, Yeşil Işık Yaktı

 Bloomberg’in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlon, Bitcoin fiyatının bu yıl ivme kazanacağını belirtti. Analiste göre bunun nedeni mevcut piyasanın 2018’e benzer bazı özellikler sergilemesi.  Mike McGlone, Bitcoin  fiyatının 2022’nin ikinci yarısında toparlanacağını iddia etti.

Bu teorisini 6 Temmuz’da 48.100 Twitter takipçisiyle paylaşan McGlone, Bloomberg’in ”Galaxy Kripto Endeksi” (BGCI) verilerinde ve BTC fiyatının 50 haftalık ve 100 haftalık hareketli ortalamalarında olumlu işaretler gördüğünü vurguladı. Analist, mevcut göstergelerin, 2019’un ilk yarısında güçlü bir toparlanmadan önce 2018’deki ayı piyasasının dip fiyatına benzer işaretler gösterdiğini öne sürdü

Read Entire Article