Bloomberg Endeksi Yayımlandı: Analist Bitcoin’de Toparlanma İçin Tarih Verdi

2 years ago 94

Bitcoin (BTC), uzun bir süredir yerinde sayarken, önde gelen bir Bloomberg analistinden heyecanladıran bir analiz geldi.

Bloomberg Analisti, 2 Neden Verdi

Bloomberg'in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlon, Bitcoin fiyatının bu yıl ivme kazanacağını belirtti. Analiste göre bunun nedeni mevcut piyasanın 2018'e benzer bazı özellikler sergilemesi.  Mike McGlone, Bitcoin  fiyatının 2022'nin ikinci yarısında toparlanacağını iddia etti. Bu teorisini 6 Temmuz'da 48.100 Twitter takipçisiyle paylaşan McGlone, Bloomberg'in ''Galaxy Kripto Endeksi'' (BGCI) verilerinde ve BTC fiyatının 50 haftalık ve 100 haftalık hareketli ortalamalarında olumlu işaretler gördüğünü vurguladı. Analist, mevcut göstergelerin, 2019'un ilk yarısında güçlü bir toparlanmadan önce 2018'deki ayı piyasasının dip fiyatına benzer işaretler gösterdiğini öne sürdü ve şunları ekledi:

Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi'nin 2018'deki dip ile benzer bir durumu tespit etmesi ve Bitcoin'in geçmiş fiyat hareketlerine benzer 50 ve 100 haftalık hareketli ortalamaları, bize toparlanmanın yakın olduğunu gösteriyor.

Bloomberg endeksi piyasanın performansının genel görünümünü tespit etmek için en büyük kripto paraların performansını ölçmek için tasarlanmıştır. Hareketli ortalamalar, 50 veya 100 gün gibi belirli bir süre boyunca bir varlığın ortalama fiyatını belirler. Coingecko'dan alınan verilere göre, fiyat Ocak ayında 16.000 dolardan Aralık ortasına kadar yaklaşık 3.200 dolarlık bir piyasa tabanına düştüğü için 2018'de ''kripto kışı'' BTC için zor bir zamandı. Ancak bu sert çöküşün ardından BTC, Haziran ayı sonuna kadar yaklaşık 13.000 dolara yükseldi.

Fed, Faiz Artırımlarını Durduracak mı?

McGlone, yaptığı paylaşımda BTC'nin an itibariyle dipten alım fırsatı sunduğunu ve yılın ikinci yarısında  tarihin en büyük boğa piyasalarından birine doğru ilerlediğini iddia etti. Analiste göre, Bitcoin benimsemesinin artmaya devam etmesi muhtemel. McGlone, mevcut çöküşü, birçok firmanın battığı ama aynı zamanda Amazon ve eBay gibi en iyi şirketlerin doğmasının yolunu açan 2000-2002 yıllarındaki dot.com internet balonu”na benzetti. Bununla birlikte, analist piyasadaki düşüşün büyük ölçüde ABD Merkez Bankası'nın şahin para politikasına ve bir dizi faiz artırımı yoluyla enflasyonu yeniden kontrol altına alma girişimlerine  bağlıyor

2022'de Bitcoin ve genel kripto piyasası, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, sert regülasyon söylentileri ve işsizlik oranları gibi çeşitli makro faktörlerden zarar gördü. Bu arada piyasadan silinen kripto projeleri ve iflas eden şirketler de bu krizi körükledi. 5 Haziran'da McGlone, borsa yılın ilk yarısındaka benzer bir hızla düşmeye devam ederse, hükümetin Haziran ayındaki en son 75 baz puanlık faiz artışının yılın sonuncusu olabileceğini kaydetti. Böyle bir sonuç, yatırımcılar piyasaya yeniden girdikçe kripto paraların yeniden ivme kazanmasını sağlayabilir.

Read Entire Article