Bloomberg Kritik Raporu Yayımladı: Bitcoin’de Beklenen İyi Haber Nihayet Geldi!

2 years ago 83

Bitcoin (BTC) uzun bir süredir durgun bir fiyat hareketi sergilerken, analistler BTC'nin korelasyon içinde bulunduğu endekslere odaklanıyor.

Bitcoin-Nasdaq Korelasyonu, Yılın En Düşük Seviyesinde!

Bloomberg'in güncel raporuna göre, Bitcoin ve ABD hisse senetleri arasındaki korelasyon bu yıl en düşük seviyesine ulaştı. Bitcoin ve Nasdaq 100 endeksi için 40 günlük korelasyon katsayısı, Ocak ayında en son görülen seviyelere 0,50'nin altına düştü. Uzmanlara göre hâlâ pozitif olan oran düşmeye devam ederse, Bitcoin'de somut bir toparlanma görülebilir. Korelasyondaki artışın Bitcoin’in destekçileri tarafından iyi bir yatırım çeşitlendirme aracı olduğu argümanına ters düştüğü öne sürülmüştü. Path Trading Partners’da baş stratejist olan Bob Iaccino, yüksek korelasyonun devam etmesi halinde, kripto paraların zarar göreceğini belirtmişti. Kripto para piyasasında meydana gelen son düşüşler, birçok yatırımcıyı sarstı. Yüksek enflasyon endişesi ve faiz artırımlarına bir de niceliksel sıkılaştırma eklenince, yatırımcılar risk teşkil eden varlıklardan uzaklaşmaya başladı. Bu noktada, Bitcoin ve hisse senetleri büyük darbe aldı

Bitcoin fiyatı ve Nasdaq arasındaki yüksek korelasyona dikkat çeken, FXStreet analistlerinden Giles Coghlan ilginç bir noktaya odaklanıyor. Bu korelasyonun neden bu kadar yüksek olduğunu açıklayan analist, BTC’nin artık küresel çapta hisse senetleri ile gruplandırıldığı gerçeğini ortaya koyuyor Dolayısıyla, makroekonomik koşullar teknoloji hisse sentlerini satmayı gerektirdiğinde, yatırımcı Bitcoin’lerini de satıyor. Analiste göre, bu durumda, BTC‘nin tam olarak hangi yöne gideceği veya kalıcı olarak toparalanıp toparlanmayacağını anlamak için hisse senetlerini takip etmemiz gerek. Bu noktada, Federal Rezerv’in faiz artırımlarını durdurması oldukça önemli. Analist, BTC için bir sonraki yönün ne olacağını, Nasdaq’ın belirleyeceğini vurgulamıştı. Bloomberg raporu bu korelasyonun azaldığına dikkat çekerken, BTC'de dibin görülmüş olabileceğine dikkat çekiyor.

 Fed Para Politikası, Risk Teşkil Ediyor!

Bu sabah, Korku ve Açgözlülük Endeksi 15/100'den 18/100'e yükseldi. ABD resesyon tehdidi ve Fed para politikası üzerindeki belirsizlik, yatırımcı duyarlılığını test etmeye devam ediyor.  BTC, son birkaç ayda riskli teknoloji hisselerine benzer şekilde işlem gördü ve bu yıl yaklaşık %58 değer kaybetti. Three Arrows Capital, Celsius ve Terra gibi krizler de piyasadaki kaosu tetikleyen diğer unsunlar oldu.

Kripto para piyasasında meydana gelen son düşüşler, birçok yatırımcıyı sarstı. Yüksek enflasyon endişesi ve faiz artırımlarına bir de niceliksel sıkılaştırma eklenince, yatırımcılar risk teşkil eden varlıklardan uzaklaşmaya başladı. Bu noktada, Bitcoin ve hisse senetleri büyük darbe aldı. Fed, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda mevcut para politikasını devam ettireceğinin sinyallerini verirken yüksek enflasyonu en büyük tehdit olarak nitelendirdi

Read Entire Article