Bloomberg Raporu: Bitcoin ve Altcoin’lerde Bu Strateji Artık Çalışmıyor!

2 years ago 88

Bloomberg tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, artık kapanışlarda alım ve açılışlarda satış yapmak atık geçerli bir işlem stratejisi olmayabilir. Ayrıca bu noktada Bitcoin’de pandemi dönemindeki kazançların çoğunun da normal işlem saatlerinin dışında yapıldığı ifade ediliyor. Birçok yatırımcının da bu stratejiden faydalandığı ifade ediliyor.

Kapanışlarda Alım, Açılışlarda Satış

Kapanışlarda alım ve açılışlarda satış yapan yatırımcıların yaklaşık olarak %270 kar elde ettiği ifade ediliyor ve aslında bu durumun para birimleri ve ABD hisse senetleri arasındaki yüksek düzeyde korelasyon ile açıklanabileceği belirtiliyor. Analistler,  Bitcoin riskli bir varlık gibi davrandığından, fiyat hareketinin büyük ölçüde borsaya bağımlı olması şaşırtıcı olmadığını dile getiriyor.

Bunlara ek olarak her iki varlık da makro ortamdaki değişikliklere benzer şekilde tepki veriyor. Örneğin, son tüketici fiyat endeksi (TÜFE) güncellemesinden sonra Bitcoin ve hisse senetlerinin yukarı yönlü tepki verdiklerine şahit olduk. Lider kripto para birimi Bitcoin, bugün önemli bir seviye olarak görülen 22.000 doların üzerine yükseldi.

Bu Strateji Artık Geçerli Değil Mi?

Bespoke Investment Group'tan Jake Gordon yaptığı son açıklamalarda, zamanla test edilmiş stratejinin artık çalışmadığını dile getirdi. Gordon’un açıklamalarına göre geçen ay boyunca ABD borsaları açıldığında alım yapan ve kapandığında satış yapanların daha fazla kar elde ettiği ifade ediliyor.

Gordon bunun sebebi ile ilgili yaptığı açıklamalarda ise son zamanlarda mesai sonrası piyasada haber döngüsünün daha yoğun hale gelmesiyle bağlantılı olabileceğine inandığını dile getirdi. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda gerek Terra olsun, gerek Celsius ve Three Arrows Capital olsun birkaç negatif haber ile piyasada gözle görülür geri çekilmeler yaşandı.

Bunlara ek olarak analistler her stratejinin her zaman işlemeyebileceği ve piyasada kazanç sağlamak için trendin ve çalışan stratejilerin takip edilmesinin çok önemli olduğunu dile getiriyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article