Bloomberg Raporu: Voyager Digital, USDC ile Hisse Senedi Alım-Satım Özelliğini Başlatmayı Planlıyor!

2 years ago 89

Bloomberg raporuna göre Voyager Digital, kullanıcıların piyasa değeri en yüksek ikinci stabil kripto para birimi USDC ile hisse senedi alım-satım işlemleri yapabilmesine olanak sağlamayı planlıyor. Söz konusu özellik ile birlikte kullanıcılar, stabil kripto para birimi ile Voyager platformunda listelenen şirketlerin hisse senetlerini satın alabilecekler.

USDC ile Hisse Senedi Alım-Satım Devri Başlayabilir

Yeni raporunda söz konusu gelişmeyi aktaran Bloomerg, bu planlamanın muhtemelen ancak yıl sonuna kadar netliğe kavuşabileceğini bildiriyor. USDC ile hisse senedi alım-satımlarının, Voyager Digital ile Market Rebellion arasındaki ortaklık ile sağlanacağı belirtiliyor. Bloomberg’te yer alan haberlere göre kullanıcılar, ödeme yöntemi olarak USDC’yi kullanarak Voyager platformlarında listelenen şirketlerin hisselerini satın alabilecekler.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Steve Ehrlich, stabil kripto para birimi ile hisse senedi ticaretinin kullanıcıların yakın gelecekteki taleplerinin doğal bir uzantısı olduğunu dile getirdi.

Mastercard ile Ortaklık Kurulabilir

Ayrıca medyada yer alan haberlere göre Voyager Digital, Mastercard ve Commercial Bank başta olmak üzere çok sayıda dev şirket ile bir kripto para birimi tabanlı banka kartı piyasaya sürmek için ortaklık kurmayı planlıyor.

Ek olarak, Voyager Digital’ın yanı sıra işlem hacmi yüksek kripto para borsalarından biri olan FTX’in de benzer bir planlama yaptığı iddia ediliyor. İddialara göre FTX, ilerleyen süreçlerde kullanıcılarına hisse senedi alım-satım imkanları sağlayan yeni bir hizmet başlatmak üzere çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Read Entire Article