Bloomberg’ten Korkutan Bitcoin Açıklaması! 3 Uzman Konuştu: İşte Aralık’ta Olacaklar!

1 year ago 66

Bitcoin (BTC) Kasım ayında adeta kabusu yaşarken, BTC'nin Aralık'ta hangi seviyelerde olacağı merak konusu oldu.

Bloomberg: Aralık Ayları Uğursuz!

FTX krizinin yankıları sürerken, kripto para piyasasındaki belirsizlik devam ediyor. Bloomberg analistlerine göre, BTC'deki düşüş  Aralık ayında daha da derinleşebilir.  Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, BTC Kasım ayında %16 düştü. BTC ayrıca  son on yılda, Arlık aylarında zayıf bir performans sergiledi.  2018, 2019 ve 2021'nin Aralık ayında Bitcoin büyük oranda değer kaybetti. BTC,  bu yıllardaki Aralık ayında ortalama  %11'lik bir düşüş yaşadı.

BTC ayrıca diğer yıllardaki Aralık aylarında da büyük oranda artış kaydedemedi. Analistlere göre, bu nedenle, 2022 yılında da hem makroekonomik şartlar hem de FTX krizinin neden olduğu domino etkisi nedeniyle BTC'nin ivme kaybetme olasılığı yüksek. Federal Rezervler daha küçük oranda faiz oranı artışlarına dönme sinyali verirken, resesyon riski ise devam ediyor. Kripto para borsası Independent Reserve'de ticaret başkanı John Toro şunları söyledi:

 FTX krizinin neden olduğu domino etkii nedeniyle Bitcoin, farklı bir süreçten geçiyor. Bitcoin'in diğer yüksek riskli varlıklardan daha düşük performans göstermesi muhtemel görünüyor

Riski Devam Ediyor!

Kripto para piyasaları, Sam Bankman-Fried'in FTX borsası ve yatırım şirketi Alameda Research'ün 11 Kasım'da iflasını açıklamasıyla büyük darbe aldı. Bitcoin, satış baskısı nedeniyle 16.000 doların altına düşerken, daha sonra toparlanmayı başardı. Son günlerdeki fiyat artışı ise  Fed'in daha az agresif parasal sıkılaştırma politikasına geçeceğine dair işaretlerle desteklendi. Fon yöneticisi Digital Asset Capital Management'ın kurucu ortağı Richard Galvin Bloomberg'e şunları söyledi:

 Makro ortam şimdilik daha olumlu olmaya devam ediyor. FTX krizine dair endişeler devam ederken, ilk şok atlatıldı. Kasım ayı ila karşılaştırıldığında, Aralık ayının daha az endişe ve korku içerisinde geçmesi muhtemel.

Hem geleneksel hem de kripto para piyasası, 32 milyar dolarlık bir değere ulaşan ve daha sonra çöken FTX krizi nedeniyle sarsıldı. Bankman-Fried'in şu anda bankada yalnızca 100.000 doları olduğunu iddia etti. Eski Federal Deposit Insurance Corp. Başkanı Sheila Bair, ABD'li düzenleyicilerin FTX ve ilgili kuruluşların çöküşünün ardından regülasyonun şart olduğunu belirtti.  Galaxy Digital İcra Kurulu Başkanı Mike Novogratz, Bitcoin'in beş yıl içinde 500.000 dolara çıkacağı tahminini yinelerken, BTC'nin eninde sonunda bu seviyeye ulaşacağını da sözlerine ekledi. Bitcoin, an itibariyle 16.962 dolardan işlem görüyro  doların hemen altında işlem görüyor.  İlk 100'de yer alan kripto para birimleri, %60'tan fazla değer kaybetti.

Read Entire Article