BNB’de Yeni Zirve Sonrası Binance CEO’sundan Açıklama: Gurur Duydum!

2 years ago 91

Dünya devi kripto para borsası olan Binance’ın CEO'su Changpeng Zhao, Binance ekosisteminin yerel tokeni olan BNB’nin dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'e karşı yeni bir zirveye ulaşmasının ardından başarıyla gurur duyduğunu açıkladı.

BNB/BTC Paritesinde Zirve

BNB token bugün erken saatlerde, Bitcoin’ karşı yeni bir zirve olarak nitelendirilen 1.335 satoshi seviyesine yükseldi. Kripto para piyasalarında riskten kaçınma hissi olmasına rağmen BNB, Bitcoin'den çok daha iyi performans gösteriyor. BNB/BTC paritesi yazı kaleme alındığında, 12 Mayıs tarihinde yaşadığı düşüş ile gerilediği 812 satoshi seviyesinden %64 oranında yükseldi. Ayrıca BNB, piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi olmaya devam ediyor. Şu anda piyasa değeri yaklaşık olarak 49 milyar dolar seviyesinde.

Bununla birlikte takın tarihli bir tweet'te Binance CEO'su Changpeng Zhao, BNB tokenin fiyatını yalnızca biri ona mesaj attığında kontrol ettiğini iddia ederek kripto para biriminin başarısında gurur duyduğunu takipçileriyle paylaştı. Geçtiğimiz Kasım ayının başlarında gerçekleşen 2021 boğa koşusunun zirvesinde, kripto para biriminin piyasa değeri 101 milyar doların üzerine çıktı.  CoinGecko verilerine göre, BNB tokeni şu anda rekor seviyesinden %55.60 oranında düştü.

BNB'ye Soruşturma

Öte yandan Binance'in yerel tokeni BNB, devam eden ayı sezonu sırasında hem Bitcoin hem de Ethereum'dan daha iyi bir performans göstermeyi başardı. Bu performansına rağmen BNB üzerinde bir yasal belirsizlik bulutu var. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, tokenin gerçekten kayıtsız bir menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için bir soruşturma başlattığı iddia ediliyor. Ancak Binance kurucu ortağı Yi He yakın tarihli bir röportajda, BNB'nin bir menkul kıymet olmadığını vurguladı.

Yazı kaleme alındığında BNB 300 dolar seviyesinden işlem görüyorken Bitcoin son 24 saat içerisinde yaşadığı %2.18 oranında düşüş ile 22.880 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article