BNB Ekibinden Yeni Hamle: Fiyatlanmada Etkili Olacak Mı?

2 years ago 94

Piyasa değerine göre en büyük kripto para borsası olan Binance tarafından geliştirilen programatik bir blok zinciri BNB, 2022 yılının son altı ayı içerisinde büyük bir kilometre taşını hayata geçirdi.

Daha Fazla DEX

Popüler altcoin olan BNB zincirinin yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, blok zincirinin omurga unsuru olan BNB Beacon Chain geliştiriciler için tamamen açık kaynak haline geliyor. Getirilen yenilik ile her geliştirici kod tabanına “fork” işlemi uygulayabilir ve kripto para birimleri için merkezi olmayan borsalarını başlatmak için kullanabilir. BNB ekibi hazır kod tabanını kullanan bu yöntemle zamandan tasarruf etmeyi ve maliyetleri düşürmeyi hedefliyor.

Atılan bu adım, orijinal BNB zinciri ekosisteminin gösterdiği yüksek performans ve işlemlerin inanılmaz hızı nedeniyle geliştiriciler ve Web3 işletmeleri için özel bir öneme sahip. Ayrıca BNB Beacon Chain'in kod tabanı, Tendermint algoritması ile oldukça güvenli bir blok zinciri yatırımcılarına sunuyor.

Yeni Hedefler

Binance Chain yetkilileri tarafından açıklanan yeni yol haritasının bir sonraki aşamasında ise doğrulayıcı hizmetinin kullanıcıya açılması hedefleniyor. Ayrıca BNB Beacon Chain ekibi, tüm meraklılarını yönetişim ve stake süreçlerinde yer almaya davet edecek.

Bununla birlikte BNB Beacon Chain yaptığı açıklamalarında 2022 yılının 3. çeyreğinin sonunda, 41 doğrulayıcıyı bünyesine katacağını ve ilk yan zincir çözümü olan BAS'ı (BNB zincir uygulaması yan zinciri) piyasaya sürmeyi hazırlandığını duyurdu. Ardından 2023 yılına kadar BAS'ın yerini, saniyede 10.000 işlem (TPS) bant genişliği ile ikinci nesil yan zincir tasarımı olan zkBAS’ın alacağı açıklandı. Ayrıca atılan adımlar ve getirilen yenilikler kripto para biriminin fiyatlanmasında etkili olacak mı sorusu yatırımcılar tarafından merak konusu olmuş durumda.

Yazı kaleme alındığında popüler altcoin BNB son 24 saatte yaşadığı %1.79 oranında artış ile 221.0 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article