Bomba Rapor Geldi! Kanıt Sundular! Bitcoin İçin Yakında İşler Değişebilir!

1 year ago 62

On-chain (zincir üstü) veri şirketi Santiment, fiyatın 30 bin doların üzerine çıkmasının ardından kar almak amacıyla satış yapan Bitcoin (BTC) balinalarının  yeniden BTC biriktirmeye başladıklarını bildirdi.

Balinalar Yeniden Birikim Modunu Açtılar

Yılın başından bu yana değerini büyük oranda artıran Bitcoin, yılın ilk gününden bu yana en büyüğü yüzde 18,6 olmak üzere çok az sayıda kayda değer düşüşle karşı karşıya kaldı. Bu düşüşlerden sonuncusu 14 Nisan'da 31 bin 100 dolara varan son yükselişin ardından, fiyatın 24 Nisan'da 26 bin 965 dolar gibi düşük bir seviyeye gerilemesiyle oldu.

Santiment, Nisan ortasından bu yana fiyat yüksek volatilite gösterdikçe ve hafifçe düştükçe, 100 ila 10 bin BTC tutan cüzdan adreslerinin toplamda 64 bin 94 BTC biriktirdiğini bildirdi. Balinaların ya da büyük çaplı yatırımcıların genellikle düşüş ya da akümülasyon dönemlerinde indirimli fiyatlardan alım yapmaları yaygın görülen bir durumdur.

Bir başka kripto veri platformu olan Glassnode da uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının ayı piyasasının derinliklerinde kısa bir agresif dağıtım döneminin ardından hakim birikim rejimine geri döndüklerini bildirerek Santiment'ın analizini desteklemiş oldu. Glassnode, piyasanın yılın ilk çeyreğinde olduğundan daha az belirleyici göründüğünü ve çeşitli cüzdan adreslerinin birikim ve dağıtım davranışının şu anda karışık sinyaller verdiğini de ekledi.

Bankacılık Krizi Tam Gaz Devam Ediyor

Öte yandan ABD'de patlak veren ve birkaç bankanın iflasına neden olan bankacılık krizi devam ediyor. Son olarak First Republic Bank'ı saran krizde bankanın kapatılması bekleniyor.

Reuters'in haberine göre ABD'li yetkililer Mart ayında büyük varlıklı müşterilerin mevduatlarını çekmeye başlamasının ardından sarsılarak ABD'deki bölgesel bankacılık krizinin merkez üssü haline gelen First Republic Bank'ı kurtarmak için acil görüşmeleri yaparken, bankanın danışmanlarının öncülüğündeki özel sektör ile yapılan görüşmelerden henüz bir sonuç alınamadı.

Ekonomist ve altın uzmanı Peter Schiff, ABD'de patlak veren bankacılık krizi sonrası daha büyük bir krizin yaşanmasını beklediğini, asıl krizin ise ABD dolarında olacağı öngörüsünde bulundu.

Read Entire Article