Borsa Dışı En Büyük Balinadan Beklenmedik Bitcoin (BTC) Hareketi!

2 years ago 87

Kripto para piyasalarının amiral gemisi olan Bitcoin’de (BTC) son bir hafta içinde yaşanan hızlı fiyat artışı ile birlikte dünyanın en büyük Bitcoin balinalarından biri harekete geçti.

Hızlı Bitcoin Satışı

Bitcoin bu haftanın başında yükseliş hareketi geçmesinin ardından dünyanın en zengin borsa dışı adresi olan balinası mevcut bakiyesinden çok büyük ölçüde Bitcoin tasfiye etti. BitInfoCharts’dan elde edilen verilere göre Bitcoin balinası, 18 Temmuz pazartesi gününden bu yana toplamda 78.484 BTC sattı. Satılan rakam lider kripto para biriminin yazının kaleme alındığı gün itibariyle yaklaşık 1.825 milyar dolar seviyesinden fazla.

Bununla birlikte ciddi ölçüde satış işlemi gerçekleştiren balina şu anda yaklaşık 54.398 Bitcoin’e sahip. Bu durum bahsi geçen Bitcoin balinasını, borsa cüzdanları dahil dünyanın en zengin on üçüncü Bitcoin adresi yapıyor. Balinanın hafta başından bu yana gerçekleştirdiği hızlı satış işlemi, uzun süredir istikrarlı bir şekilde birikim yapması sonucunda toplam varlığının 132.000 Bitcoin’in üzerine çıkmasının ardından geldi.

Santiment'in Bitcoin Balinası Raporu

Öte yandan bir kripto para analiz şirketi olan Santiment yayımladığı raporunda, Bitcoin balinası aktivitesinin Pazartesi günü arttığını belirtiyor. Analiz şirketi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

1 milyon doların üzerinde değere sahip Bitcoin işlemlerinin miktarı, bir aydan fazla bir sürede en yüksek değerine ulaştı. Balina hareketleri bugün yoğun ve bunun gibi ani artışlar genellikle fiyat yönü değişimlerinin habercisi olabilir.

Ayrıca analiz firması Santiment geçtiğimiz hafta içerisinde, cüzdanında 10 Bitcoin’den fazla tutan adreslerin sayısının Şubat 2021 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını ve büyük cüzdanların sayısının yükselişte olduğunu duyurmuştu.

Yazı kaleme alındığında lider kripto para birimi Bitcoin son 24 saat içerisinde %1.3 ve son yedi günde yaklaşık %15 oranında artış göstererek 23.230 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article