Borsalara Ziyaretçi Akını: Bitcoin ve Altcoin’lerde Puslu Hava Dağılıyor mu?

2 years ago 86

Kripto para piyasalarının etkinliği, Mayıs-Haziran aylarındaki son çöküşten sonra önemli ölçüde düştü ve birçok ülkedeki yatırımcıların ve trader'ların piyasalara olan ilgilerini kaybettiği görülüyor. Bununla birlikte, Arcane Research'ten gelen kripto para borsalarına olan trafiği yansıtan veriler, çöküşe rağmen kripto para piyasalarına olan katılımın çoğu ülkede hala oldukça yüksek seviyede olduğunu ortaya koyuyor.

Borsalara Yoğun Trafik Akışı

Analitik şirketi Arcane Research'e göre, kripto para borsalarının web sitelerine son 90 günde olan trafik akışı, 20 ülkedeki yatırımcıların ve trader'ların kripto para borsalarının tamamına olan trafiğin yüzde 52,4'ünü oluşturduğunu ortaya koyuyor. Bu aynı zamanda kripto paraların fiyatlarının daha düşük seviyelere düştüğü için yatırımcıların ve trader'ların artan ilgisinin de bir işareti.

Analitik şirketi, araştırma için 35 küresel kripto para borsasının web sitesinin trafiğini takip etti. İlginç bir şekilde, ABD'li yatırımcılar ve trader'lar borsalara olan trafiğin tamamının yüzde 14,33'ünü oluşturarak kripto para borsalarına akan trafiğe adeta hükmediyor.

ABD, Güney Kore ve Rusya gibi ülkelerden gelen yatırımcılar ve trader'lar, son 90 gün içerisinde kripto para piyasalarına en büyük katılımı gösterdi. ABD, kripto para borsalarına akan ziyaretçi trafiğinin yüzde 14,33'ünü oluştururken, Güney Kore ve Rusya sırasıyla yüzde 6,51 ve yüzde 4,87'sini oluşturdu. Bu ülkeleri ise sırasıyla Türkiye, Japonya, İngiltere, Hindistan, Ukrayna, Brezilya, Vietnam, Arjantin, Kanada, Almanya, Endonezya, Filipinler, Polonya, Singapur, İspanya, Fransa ve İtalya takip etti.

ABD'nin kripto para piyasalarındaki hakimiyeti, kurumsal benimseme, kripto paraların düzenlenmesindeki değişiklikler, stablecoin'ler ve kripto para madenciliği ile destekleniyor. Büyük Wall Street bankaları, JPMorgan, Morgan Stanley ve Goldman Sachs gibi diğer ABD'li finans kurumları da çoktan Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmış durumda.

Rusya ve Ukrayna, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra kripto para kullanımında önemli bir artış gördü ve bunun bir sonucu oalrak Rusya'ya karşı yaptırımlar geldi. Ukrayna, Rusya'nın baskısını hafifletmek için dünyanın dört bir yanından kripto paralarda bağışlar topladı.

Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya dahil olmak üzere çoğu Avrupa ülkesi, kripto para etkinliğinin arttığını ve kripto para borsalarının genişlemeye gittiğini gördü. Bu hareketlilik, AB'nin Kripto Varlık Piyasaları Yasası'nın (MiCA) bir sonucu olarak geldi.

Kripto Para Piyasaları Toparlanacak mı?

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatları, piyasa genelindeki satışlar nedeniyle son zamanlardaki düşüşün ardından yükseliş eğilimi gösteriyor. Bitcoin fiyatı yavaş yavaş yükselirken, yazım sırasında 21 bin 468 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte, 23 bin dolar ile hala 200 haftalık hareketli ortalamanın altında fiyatlanıyor. Bu da en büyük kripto para üzerinde ayıların hakimiyetini işaret ediyor.

Öte yandan Ethereum fiyatı yazım sırasında son 24 saatte yüzde 3 yükselerek bin 650 dolar civarında işlem görüyor. Çok beklenen The Merge güncellemesi ETH rallisinin ana yakıtı. Ethereum geliştiricileri, The Merge'nin 15 Eylül'de gerçekleşmesini bekliyor.

Read Entire Article