Borsalarda Bu Altcoinin Arzı Artıyor! Fiyat Daha Fazla Düşer Mi

2 years ago 91

Kripto para piyasaları geçmişteki hareketlerine benzer şekilde FED toplantısı öncesinde düşüyor. Ancak bu altcoin için daha fazla olumsuzluk var. Yakın zamanda %100’e yakın artış yaşayan kripto para borsalarda artan arz sebebiyle yeniden düşüş sinyalleri vermeye başladı. Peki yatırımcıların nelere dikkat etmesi gerekiyor? Detaylar haberimizde.

Ethereum (ETH)

En büyük altcoin yazı hazırlandığı sırada 1.384 dolardan alıcı buluyor. Bitcoin ise 20.900 dolarda bulunuyor ve son 24 saatte 20.774 dolara kadar düştü. Kripto paralarda yaşanan bu genel düşüşün birkaç sebebi var. Öncelikle geçtiğimiz hafta ve bu hafta sonu uyardığımız gibi FED toplantılarından önce genellikle piyasa düşer. Bu haftanın bir istisna olması umuluyordu ancak olmadı. Bitcoin yarın açıklanacak FED kararı öncesinde 21.000 doların altına düştü.

Ethereum halen Bitcoin’e nispeten güçlü görünüyor (Haziran ayındaki fiyatlara kıyasla) ancak ilerleyen günlerde alıcılar pes edebilir. Yatırımcıların yarın açıklanacak FED kararıyla birlikte daha fazla volatiliteye hazırlıklı olması gerekir. Eğer 100 baz puanlık bir artış gelirse son günlerde yaşanan yükselişi tetikleyen aşırı iyimserlik ortadan kalkacak. Fakat beklendiği üzere 75 baz puan artışla birlikte daha ılımlı açıklamalar görürsek altcoinler yeniden yönünü yukarıya çevirebilir.

Ethereum (ETH) Düşer Mi?

Son 24 saatte %9 düşen Ethereum için 1.800 dolar bölgesi şimdilik hayal oldu. Yaklaşan Merge ile yükselen fiyatlar yerini yeniden belirsizliğe bıraktı. ETH yatırımcıları Eylül ayındaki hisse kanıtı konsensüs mekanizması geçişini beklerken, Santiment'in aşağıdaki tweetinde vurgulandığı gibi olumsuz duygular ve Ethereum'un borsalarda artan arzı şüpheleri artırıyor. Gerçekten de ETH'nin borsalardaki artan arzı şu anda en önemli endişe. Çok konuşulan Temmuz fiyat artışı bile yatırımcıları pek tatmin etmedi.

Bir diğer endişe verici gösterge ise DeFi alanıydı. DeFi uygulamalarının hakimiyeti %27,5'ten %15,1'e geriledi.

Vitalik Buterin geçtiğimiz hafta katıldığı bir etkinlikte Ethereum için kısa vadede düşüşlerin görülebileceğini ancak uzun dönemde yatırımcıların kazançlı çıkacağını söyledi. Twitter üzerinde popüler olan bazı analistler (Örn: Capo) temmuz ayındaki rallileri tetikleyen aşırı iyimserliğin peşinden daha büyük düşüşler gelebileceği konusunda uyarılar yayınlıyordu.

Sonuç olarak kısa vadede 1.600 dolar seviyesi dibi değerlendiren yatırımcılar için iyi bir kar alma bölgesi oldu. Bugünden sonra fiyatın yönünü FED açıklamaları ve Bitcoin’in buna tepkileri belirleyecek. Ethereum Merge için yeni bir tarih erteleme ihtimali ETH özelinde daha hızlı kayıpları tetikleyebilir.

ETH sahipleri (0,1+ coin) tüm zamanların en düşük seviyesi olan 6.892.910'a ulaştı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article