Borsalardaki Bitcoin Rezervi, Düşüş Eğilimine Girdi: Bu Ne Anlama Geliyor?

2 years ago 112

Glassnode tarafından sağlanan verilere göre borsalardaki kripto para rezervleri, hem finansal hem de kripto para piyasalarındaki düzeltmeler sırasında yatırımcılar tarafından aktif olarak boşaltılıyor. Bitcoin fiyatı, bu yazının kaleme alındığı sırada 37.418 dolardan işlem görüyor.

Borsalardaki Bitcoin Arzı Azalıyor

Glassnode’un borsalardaki bakiyeyi aktaran metriğin gösterdiği üzere Bitcoin rezervi 2.55 milyona ulaştı. Bu da piyasalardaki yatırımcıların çoğunun borsalardan ayrıldığını ve soğuk ya da sıcak cüzdanlarda uzun vadeli yatırımı tercih ettiğini gösteriyor. Ancak öte yandan borsa bakiyeleri önemli derecede düşük kaldı. Bitcoin’in Ocak 2021’den bu yana ilk kez 29.000 dolara düştüğü zamanlarda borsa bakiyelerinde artış gözlemlenmişti.

Aynı dinamik, merkezi borsalarda bir denge açığıyla karşı karşıya olan Ethereum gibi altcoin’ler için de geçerli. Ethereum’da son durum ise şöyle şekilleniyor; çok sayıda yatırımcı, coin’i elde tutma yerine bir alternatif olarak kullanmayı tercih ediyor. O alternatifin adıysa staking. ETH 2.0 stake sözleşmelerin yatırılan fonların hacmi ise önceki günlerde tüm zamanların en yüksek seviyesine dokunmuştı.

Düşük Varlık Bakiyesi Ne Anlama Geliyor?

Genellikle kripto para piyasasındaki her boğa koşusunu, yatırımcıların çoğunluğunun trend takibi, varlık satımını reddetmesi ve azalan varlık bakiyeleri takip eder. Daha büyük özel ve kurumsal yatırımcılar ise borsaları yalnızca satın almak için değil varlıkları depolamak için kullanma eğilimindedir. Bu da şu anda gördüğümüz denge açığını yaratır.

Borsalardaki varlık bakiyelerinin devam eden azalışı, büyük ölçüde pazar çoğunluğunun hala kârda kalması gerçeğine bağlıdır. Bu nedenle, insanlar büyük bir düzeltmeye rağmen varlıklarını satmak için bir neden görmüyorlar.

Read Entire Article