Brezilyalı Yıldız Futbolcu, NFT Sektörüne Giriş Yaptı! Blockchain Projesinin Küresel Elçisi Oldu

2 years ago 121
Brezilyalı Yıldız Futbolcu, NFT Sektörüne Giriş Yaptı! Blockchain Projesinin Küresel Elçisi Oldu

Graph Blockchain‘in yan kuruluşu New World Inc. (New World), Brezilyalı futbol yıldızı Ronaldinho ile bir araya geldi. Yapılan anlaşma sonucunda, FC Barcelona’nın eski yıldız oyuncusu, blockchain projesinin resmi küresel elçisi olacak.

Ronaldinho, NFT Sektörüne Giriş Yaptı

Dünyanın en büyük futbolculardan biri olan Ronaldinho olarak bilinen Ronaldo de Assis Moreira, Kanada blok zinciri kuruluşu New World ile bir anlaşma imzaladı. 41 yaşındaki Brezilyalı, şirketin değiştirilemez bir token (NFT) platformu başlatma çabalarında önemli bir rol oynayacak.

UEFA üyesi ülkelerden bir spor gazetecileri paneli tarafından değerlendirilen Avrupa’nın en iyi futbolcusuna verilen 2005 Ballon d’Or’un sahibi, New World‘ün resmi elçisi olarak görev yapacak. Ünlü futbolcu böylece milyonlarca hayranı için özel etkinlikler ve NFT deneyimleri yaratma imkanına sahip olacak.

Ronaldinho, Kanadalı şirketin Kurucu Ortağı Diogo Snow ile birlikte çalışacak.

Önde gelen futbolcu Ronaldinho, yapılan bu anlaşma hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“Taraftarlarım üzerindeki etkimin farkındayım ve hayranlarımla iletişim kurmak benim için her zaman çok önemliydi, bu yüzden New World’ün küresel elçisi olmaya karar verdim.

NFT pazarının küresel büyümesi gerçekten şaşırtıcı oldu ve bu platform, hayranların en sevdikleri sporcular, sanatçılar ve ünlülerle daha önce hiç yapılmamış bir şekilde etkileşime girmesine izin veriyor.”

Graph Blockchain CEO’su Paul Haber, işbirliğini firma için son derece faydalı olarak nitelendirdi. Brezilyalı futbolcunun, New World’ü “bir sonraki seviyeye taşıyabilecek” “olağanüstü bir erişime ve potansiyele” sahip olduğunu ifade etti.

Anlaşmanın bir parçası olarak firma, Kanada Menkul Kıymetler Borsası (CSE) dahil olmak üzere düzenleyici onaya tabi dört milyon adi hisse ihraç edecek.

Neymar, The Bored Ape Yacht Club’a Katıldı

Kendisini kripto savunucusu olarak gösteren bir başka Brezilyalı futbol ikonu ise Neymar oldu. Öyle ki ünlü oyuncu, geçtiğimiz ay dünyanın önde gelen NFT koleksiyonlarından olan Bored Ape 6633’ü 159.99 ETH karşılığında satın aldı. Neymar, Bored Ape 6633 için o zaman toplamda 480.000 dolar ödeme yaptı.

Neymar’ın dijital koleksiyonu, doğum günü şapkası, süslü gözlükler ve siyah bir smokin takan bir maymunu tasvir ediyor. Öyle ki yıldız futbolcu, satın aldığı bu NFT’yi yeni Twitter profil resmi olarak kullandı.

Ancak bu Neymar’ın ilk NFT satın alımı değildi. Öyle ki Neymar, bir süre önce yaklaşık 190 ETH karşılığında Ape 5269’u da satın aldı. Buna ek olarak, ACESnikers modası, Flipped BAYC, Flipped CryptoPunks ve Flipped Doodles gibi diğer koleksiyonlardan takas edilemeyen token’lara da sahiptir.

Read Entire Article