BTC’de Hareketli Saatler! Ayılar Piyasayı Ele Geçirebilecek Mi?

2 years ago 84

Kripto piyasası, 25 Temmuz Pazartesi günü %3,06 oranında keskin bir düşüşle 1,01 trilyon dolar seviyesine ulaşana kadar geçen hafta bir patlama yaşıyordu. Solana, Ethereum ve Polkadot ile birlikte Bitcoin haftanın başında keskin bir düşüş yaşadı.

Bitcoin rotadan saptı ve Pazartesi günü 22.000 dolar seviyelerinin altına düşene kadar bir ayın en yüksek seviyesi olan 23.000 dolara ulaşmasına izin veren son birkaç gün içinde elde ettiği kazanımları azalttı. Coingecko'dan alınan verilere göre, bu yazı itibariyle, Bitcoin son 24 saatte yaklaşık yüzde 5 düşüşle 21.850 dolardan işlem görüyordu.

25 Bin Doları Yeniden Test Edebilir

Bitcoin, özellikle kripto pazarına hakim olan satıcılar ile son birkaç gün içinde görülen fiyatlarda çok az düşüşle birlikte istikrarlı ve 23.000 dolar seviyesini test ediyor. Kripto yükselen modeli başarılı bir şekilde kırmayı başardı ve şimdi modelin direnç seviyelerini yeniden test ediyor. BTC için bir sonraki kilit direnç seviyesi 31.300 dolar olarak görünüyor.

Fiyat, haftalar olmasa da önümüzdeki birkaç gün içinde 24.000 dolar seviyesine ulaşabilir. BTC son zamanlarda aşağı yönlü bir düzeltmeye girdi. Olası bir 21.450 doların altına hareketin büyük bir düşüş yaşatması beklenilebilir.

BTC ayakta kalamazsa veya 21.800 doların üzerinde işlem görmeye devam edemezse, düşmeye devam edebilir. Desteğin 21.500 dolar seviyesine yakın olduğu görülüyor. Bunun altında gerçekleşen bir kapanış, fiyatı aşağı yani 20.000 dolara yaklaştırabilir.

Elon Musk Etkiledi

Bitcoin'in düşüş eğilimi, geçen hafta Tesla CEO'su Elon Musk'ın toplam BTC varlıklarının yaklaşık %75'ini sattığını açıklamasıyla gerçekleşti. Bitcoin 24.000 doların üzerine çıkıyordu ancak ayılar 23.800 dolarlık bölgede yetişti.

Geri çekilmeden önce son en yüksek seviye 23.744 dolardı. Hızlı bir rallinin ardından Bitcoin, geçen hafta görüldüğü gibi 23.000 doların üzerine çıktıktan hemen sonra 22.000 dolar seviyesine düştü. Satış baskısındaki düşüşe rağmen BTC, önceki haftaya göre %6'lık kazançlarını korumayı başardı.

BTC, satıcı gücündeki artışın ardından herhangi bir zamanda 24.000 dolar seviyesini hedefleyerek potansiyel olarak yükselebilir. Bununla birlikte, BTC'nin özellikle mevcut seviyesinin altına düşerse 20.000 dolarlık bölgeye düşme ihtimali de zayıf.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article