BTC, ETH, AVAX ve SOL Fiyat Grafikleri: Popüler Kriptolarda Son Durum!

2 years ago 94
Okuma Süresi: 3 Dakika

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) son günlerde bir fiyat sıkışması yaşarken popüler altcoin’ler Ethereum (ETH), Avalanche (AVAX) ve Solana (SOL) da BTC ile birlikte hareket etmeye devam ediyor.

Bitcoin ve Ethereum

Bitcoin fiyatı son günlerde 29.000 dolar ile 30.000 dolar aralığında sıkışmış durumda. Her ne kadar 29.000 dolar güçlü bir destek olarak grafiklerde kendini gösterse de 30.000 doların hacimli bir şekilde yukarı yönlü kırılım yapamaması piyasada belirsizliğin sürmesine sebep oluyor.

Dün 30.500 dolarlık seviyeler kadar yükselen Bitcoin bugün yeniden 30.000 dolar altına geriledi ve yazının kaleme alındığı an itibari ile 29.235 dolardan işlem görüyor. Aşağı ya da yukarı yönlü hamleler grafikte de görüldüğü gibi hacimsiz gerçekleşiyor ve bu da bir sonraki hacimli hamlenin oldukça önemli olacağı yorumlarının yapılmasına sebep oluyor.

Buna ek olarak piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para konumunda bulunan Ethereum (ETH), yazının kaleme alındığı an itibari ile 1.966 dolardan işlem görüyor ve BTC ile çok benzer grafikler çiziyor. ETH fiyatı da 2.000 dolar ile 1.900 dolar bandında sıkışmış durumda.

Her ne kadar 1.900 dolar destek olsa da 2.000 doların hem teknik hem psikolojik açıdan direnç oluşturması ve bu seviyenin yukarı yönlü hacimli bir şekilde kırılamaması tıpkı Bitcoin’de olduğu gibi endişelere sebep oluyor.

Avalanche ve Solana

Piyasa değeri bakımından en büyük 14. kripto para olan AVAX ile en büyük 9. kripto para birimi olan SOL da BTC ve ETH ile benzer grafikler çiziyor. AVAX yazının kaleme alındığı an itibari ile 28,6 dolardan işlem görüyor ve 23 dolar bandı destek olarak işlem görürken 38 doların direnç olarak hizmet verdiği görülüyor.

Bunun yanında yazının kaleme alındığı an itibari ile 49 dolardan işlem gören SOL’un son 24 saat içinde %8’in üzerinde geri çekildiği görülüyor. Grafiklere bakıldığında ise 37 dolar SOL için bir destek oluştururken 60 doların da direnç oluşturduğu görülüyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article