BTC, ETH, SHIB, CEEK, AVAX ve LUNA Coin Son Durum!

2 years ago 90

Kripto para yatırımcıları tarafından yoğun ilgi gören bu altcoinler kritik seviyelerde bulunuyor. Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 22.500 dolardan alıcı buluyor. Bugün BlackRock müjdesine rağmen yükselmeyen hatta düşen bir kripto para piyasası var. Meta ve BlackRock müjdeleri kripto paralara etki etmedi. Yatırımcıları önümüzdeki günlerde neler bekliyor?

Bitcoin (BTC)

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock, Coinbase ile iş birliğine giderek kurumsal müşterilerine kripto ürünleri sunacağını açıkladı. Normal şartlarda böyle bir haberin Bitcoin fiyatını çift haneli artırması gerekirdi. Ancak makro ekonomik gelişmeler piyasaları baskılamaya devam ediyor. FED agresif şekilde faizleri artırdı ve enflasyonu %2 hedefine yaklaştıramıyor. İyimser yatırımcıların önemli kısmı ise %2 hedefi için sürenin 2-3 yıla kadar uzatılmasını bekliyor. Bu durum kripto paraları etkileyen faiz artışlarını duraklatabilir.

Ancak aşağıdaki gelişmeler tüm iyi şeylerin sıfırla çarpılmasına neden oluyor;

  • ABD, maymun çiçeği virüsüyle ilgili küresel acil durum ilan etti.
  • Çin, Tayvan sınırlarına tatbikat adı altında füzeler gönderiyor.
  • Rusya, Batı ittifakını enerjiyle tehdit ediyor. Önümüz kış ve enerji arzındaki daha büyük bir daralma fiyatların doğal olarak, enflasyonun artmasına neden olacak.
  • Sırbistan ve Kosova arasındaki gerginliğin Avrupa’da büyük bir savaşa dönme ihtimali var.
  • NATO’ya girmek isteyen ülkeler sebebiyle Rusya cepheyi genişletmekle tehdit ediyor.
  • ABD teknik olarak resesyona girdi, Çin’in ekonomik görünümü pek iyi değil. Çin’de yerel bankalar müşterilerinin mevduatlarını ödemekte zorluk çekiyor.

Daha bunun gibi çok sayıda gelişme bizi “normal” günlerin dışına itiyor. Anormal şartlar, anormal sonuçlar doğuruyor. Yani BlackRock haberinin Bitcoin fiyatını etkilememesi bir noktada mantıklı. Çünkü anormal piyasa şartlarında riskli varlıklara olan iştah yok olur. Kripto paralar bu alanda yer alıyor.

ETH, SHIB, CEEK, AVAX ve LUNA Coin

En büyük altcoin olan Ethereum yazı hazırlandığı sırada 1.605 dolardan alıcı buluyor. Son 24 saatte 1.585 dolara kadar düşen altcoin, kripto paralardaki genel düşüş havasında etkilenmiş olsa da Bitcoin’e göre güçlü kalmayı başarıyor. ETH son 30 günde 1.019 dolar ile 1.774 dolar arasında hareket etti ve etkileyici bir büyüme gösterdi. Celsisus ve stETH tarafındaki problemlerle Merge ertelemesi fiyatın aşırı satış yaşamasına neden olmuştu. Kısa süre içinde Ethereum birleşmesinin gerçekleşmesi bekleniyor buna göre fiyattaki görünüm de ETH özelinde pozitiftir. Ethereum birleşmesi LDO token özelinde de fiyatı yukarı çekebilecek önemli bir gelişme.

En büyük ikinci meme token olan SHIB güne %2,5 zararla devam ediyor. Kritik 0,00001 dolar desteği tutulduğu için şimdilik bir problem yok. Ancak Bitcoin’in yeniden yukarı tırmanmak için ilerleyen saatlerde 20.000 dolar ile 22.000 dolar aralığında yeni bir dip yapması çift haneli kayıpları tetikleyebilir.

CEEK VR (CEEK) sosyal medyada bu altcoinle ilgili olumsuz yorumlar artıyor. Olumsuzdan yorumdan kasıt daha çok beklenen performansı göstermemesiyle alakalıdır. Temmuz ortasında yayınladığımız uyarıları mutlaka hatırlayanlar olacaktır. O günlerde fiyat 0,4 dolara ulaşarak önemli bir toparlanma yaşamıştı. Ancak metaverse arazi satışı haberinin büyük ölçüde fiyatlandığını ve düşüşün yakın olabileceğini söylemişti. Bunu FUD olarak algılayanlar vardı, fakat bu tecrübeydi ve zaman bize doğruyu gösterdi. CEEK 0,11 dolar seviyesindeyken alım yapan yatırımcılar 0,4 bölgesinde haber gerçekleştiği gün satışlara başladı. Elbette bu düşüşte CEEK yönetiminin de katkısı oldu, birçok yatırımcı o günlerde satışların CEEK ile yapılmamasına tepki gösterdi.

En büyük Ethereum rakiplerinden olan Avalanche (AVAX) 23,22 dolardan alıcı buluyor. Hacimle birlikte fiyat %3 düştü. Yatırımcılar 22 dolar desteğini yakından izlemelidir. Bitcoin öncülüğünde destek kırılmaları yaşanabilir.

LUNA tutan ve Terra ekosisteminin yeniden inşa edilebileceğine inanan yatırımcıların sayısı azımsanamaz. Ancak Do Kwon ve ekibiyle ilgili devam eden soruşturmalar var. Yani gelecekte çok fazla FUD görebiliriz. Ayrıca Kwon hakkında ortaya atılan iddiaları unutamamak gerekiyor. Daha önce anonim olarak geliştirdiği, iflas eden algo stablecoin projesiyle alakalı itirazları ve sonra bağlantısının ispatlanması gibi kritik ipuçları bulunuyor. LUNA yazı hazırlandığı sırada 2 dolardan işlem görüyor. Fiyat birkaç aydır burada eğer spekülatif fiyat hareketleri ve fırsatlar olacağını düşünüyorsanız riskinizi buna göre azaltmalısınız.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article