BTC, ETH ve DOGE’da Bu Fiyatlara Hazır Mısınız? İşte Grafiklerle Analiz!

1 year ago 63

Federal Rezerv ve birkaç önemli verilerin açıklanmasının ardından Bitcoin (BTC) başta olmak üzere genel kripto para piyasası harekete geçti! Yaşanan hareketlilik BTC’nin 24.000 doları aşmasına yardımcı olurken altcoinlerde durum ne? Bitcoin ralliye devam edecek mi?

Bitcoin (BTC)

Bitcoin 1 Şubat'ta 22.800 dolarlık destekten sıçradı ve bu durum boğaların yaşanan düşüşleri fırsata çevirip satın almalar gerçekleştirdiğini gösterebilir. Ayrıca boğalar, fiyatı 2 Şubat'ta 24.000 doların üzerine çıkardı, ancak daha yüksek seviyeleri sürdüremediler.

Yükselen hareketli ortalamalar ve aşırı alım bölgesindeki göreli güç (RSI), en az direnç bulunan yolun yukarı yönlü olduğunu gösterdiği belirtiliyor. Kripto para biriminin fiyatı mevcut seviyeden veya 22.800 dolardan yükselirse, BTC/USDT paritesi 25.000 dolara kadar ulaşabilir. Ancak belirtilen seviyenin zorlu bir direnç bölgesi görevi görmesinin yüksek bir olasılık olduğu vurgulandı.

Bitcoin fiyatında zayıflamanın ilk işareti, 20 günlük üstel hareketli ortalama seviyesi olan 22.279 doların altında bir kapanma olabilir. Yaşanacak olası bir düşüş hareketi, bir kısım kısa vadeli yatırımcıların durmasını tetikleyebilir ve ardından parite 21.480 dolara gerileyebilir.

Ethereum (ETH)

Akıllı sözleşme platformu olan Ethereum’un (ETH) alıcıları fiyatı 2 Şubat'ta 1.680 dolarlık genel direncin üzerine çıkardılar ancak kırılmayı sürdüremediler. Başarısız girişim kripto para biriminin fiyatı, gün içindeki tüm kazanımlarını kaybederek 1.680 doların altında kapanmasına neden oldu.

Yükselen 20 günlük EMA ve pozitif bölgedeki RSI, kripto para biriminde boğaların üstünlüğünü gösteriyor olabilir. Ayrıca uzmanlara göre, boğalar yeniden 1.680 dolarlık genel engeli aşmaya çalışabilir ve 2.000 dolara giden yolculuğa başlayabilirler.

Bununla birlikte ayılar üstünlük kazanmak istiyorsa, agresif bir şekilde satış yapmak ve fiyatı 20 günlük EMA'nın altına çekmek zorunda kalabilir. Girişimlerinde başarılı olurlarsa ETH/USDT paritesi, 1.500 dolara gerileyebilir ve bu destek kırılırsa, gerileme 1.352 dolara kadar ulaşabilir.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin'in 1 Şubat tarihindeki grafiklerinde görülen mum çubuğundaki uzun kuyruk, boğaların 20 günlük EMA’ya yaşanan düşüşleri fırsata çevirip satın aldığını gösterebilir. Ancak alıcılar kripto para biriminin fiyatında önemli bir engel olarak belirtilen 0,10 doları aşamadı.

Ayrıca pozitif bölgede kademeli olarak yükselen 20 günlük EMA ve RSI, alıcıların hafif bir avantaja sahip olduğunu gösterebilir. DOGE fiyatı bir kez daha 20 günlük EMA'dan geri dönerse, boğalar direnci 0,10 dolardan aşmaya çalışabilir. Bunu başarabilirlerse, parite 0,11 dolara kadar yükselebilir. Ancak meme token’ın fiyatı 20 günlük EMA'nın altına düşerse, parite 50 günlük SMA olan 0,08 dolara kadar gerileyebilir. Belirtilen bölge boğaların savunması için önemli bir seviye çünkü kırılırsa parite 0,07 doları yeniden test edebilir.

Read Entire Article