BTC İle Birlikte Bu 4 Altcoin’i Radarınıza Alın! Analistten Tavsiyeler!

2 years ago 121

Kripto para piyasasının popüler isimleri arasında yer alan Joe Parys, bu hafta takip edilmesi gerektiğini düşündüğü 5 kripto para birimini takipçileri ile paylaştı.

Parys’in seçimlerine bir göz atalım…

Bitcoin (BTC)

Analist ilk olarak lider kripto para birimi Bitcoin’in bu hafta takip edilmesi gerektiğini düşünüyor. Analist eğer tarihsel döngüler tekrarlanırsa BTC’nin bir yükseliş öncesinde 26.000 dolara kadar gerileyebileceğini düşünüyor. Bitcoin yazının kaleme alındığı an itibari ile 38.000 dolarlık önemli desteğin üzerinde işlem görüyor.

Bunlara ek olarak analist, her ne kadar tarihsel verileri ışığında bir düşüş olabileceğini ifade etse de teknik göstergelerin bir düşüş sinyali vermediğini belirtiyor. Dolayısıyla bu seviyeler BTC için bir dip olabilir ve 26.000 dolarlık senaryo gerçekleşmeden de BTC yükselişe geçebilir.

Bu sebeplerle analist içinde bulunduğumuz haftada yüksek volatilite görebileceğimizi ve konsolidasyonun bozulma yönünün çok önemli olacağını ifade ediyor.

Polkadot (DOT)

Analist ikinci olarak popüler bir altcoin olan Polkadot’u ele alıyor. Polkadot son birkaç aydır düşüş trendinde ancak 16 ile 14 dolar bandında bir dip seviye oluşabileceği düşünülüyor. DOT yazının kaleme alındığı an itibari ile ise 17 dolar bandında işlem görüyor.

Analist göre 17 doların üzerine bir hamle yapılmış olsa da 18 dolarlık direncin kırılamamış olmasının önemli olduğunu ifade ediyor. Ancak 50 günlük SMA seviyesi olan 18 dolar bandında hala güçlü bir zemin olduğunu belirten analist bunun olumlu bir işaret olduğunu da ekliyor.

Eğer DOT 18 dolarlık direnci kırabilirse analiste göre 23 dolar bir sonraki durak olacak. Yine de Parys yatırımcıları DOT’ta hala bir düşüş trendi içinde olduğumuz noktasında uyarıyor.

The Sandbox (SAND)

Analist üçüncü olarak bir metaverse coin olan SAND’in bu hafta takip edilmesi gerektiğini ifade ediyor. SAND son birkaç haftadır 2 ile 4 dolar aralığında hareket ediyor ve yazının kaleme alındığı an itibari ile 2,6 dolardan işlem görüyor.

Analist göre şu anda 2,5 dolar önemli bir destek ve bu desteğin korunması bir sonraki artış hamlesi için oldukça kritik. Analiste göre bu seviyeler korunursa metaverse coin’in bir sonraki hedefi 3,5 dolar seviyesi olacak. 4 dolarlık barajın kırılımı ise 4,5 dolara ani bir hamleyi beraberinde getirebilir.

Analiste göre SAND hem popülerlik hem piyasa değeri bakımından en büyük metaverse coin’lerden olduğu için yatırımcıların mutlaka radarında olmalı.

THORChain (RUNE)

Analist dördüncü olarak RUNE’un yatırımcıların radarında olması gerektiğini ifade ediyor. Analiste göre RUNE birkaç gündür önemli bir aralıkta işlem görüyor ve pozitif sinyaller veriyor. Yazının kaleme alındığı an itibari ile 7,7 dolardan işlem gören RUNE’un son 24 saat içinde %13 artış yaşamış olması da dikkatleri çekiyor.

Analiste göre eğer aşağı yönlü bir kırılım olursa fiyat 4 dolara kadar gerileme potansiyeline sahip. Ancak güncel rakamlar göz önüne alındığında analiste göre RUNE’da şu anda boğalar kontrolde gibi görünüyor. Şubat ayında 3 dolar seviyeleri gören RUNE’da bu seviyelerden alım yapan yatırımcılar bugün paralarını ikiye katlamış oldu.

Buna ek olarak analist uzun vadede RUNE’un 20 dolara kadar yükselebileceğini düşünüyor.

Zcash (ZEC)

Zcash (ZEC), listedeki son altcoin. Yazının yayına hazırlandığı sırada 139 dolardan işlem gören ZEC için ilk önemli seviyenin 150 dolar olduğu ifade ediliyor.

Analiste göre ZEC’in uzun vadede potansiyeli büyük. Ancak bir yükseliş hamlesi öncesinde ZEC 135 dolara gerileme yapabilir. Eğer 135 dolara düşüş sonrasında yükseliş hamlesi başlarsa ilk hedefin 150 dolar olacağı düşünülüyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article