BTC, LUNA, ETH ve SHIB Token Yorum!

2 years ago 77

Kral kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 19.500 doların üzerinde alıcı buluyor. Peki son toparlanma ne anlama geliyor? Şimdilik altcoinler için kayıpları sınırlasa da Bitcoin’in kısa vadeli fiyat yörüngesi iç açıcı değil. Peki LUNA, ETH ve SHIB gibi popüler altcoinlerde güncel durum ne? Kripto para piyasalarının genel performansı ve popüler altcoinler hakkındaki beklentileri ele alıyoruz. Detaylar haberimizde.

Bitcoin (BTC)

Bugün İngiltere Merkez Bankası tarafından yapılan tahvil alımı açıklamaları piyasadaki iyimserliği artırdı. Son 1 yılda GBP dolar karşısında %20’nin biraz üzerinde değer kaybetti ve dolar endeksinin yaşadığı artışı BoA tarafından atılacak son adım durdurabilir. Nitekim DXY 115 seviyesine giderken bugün 114’e indi. Yazı hazırlandığı sırada dolar endeksi (DXY) 112,74’e kadar düştü.

ABD piyasaları 112’ye kadar gerilen DXY sebebiyle güne %2 artışla devam ediyor. Bu durum ilerleyen saatlerde Bitcoin fiyatının 19.600 dolar direncinin üzerinde daha fazla kapanış yapmasını sağlayabilir. Sonraki hedef ise 20.200 ve 20.800 seviyeleri olacak. Kısa vadede en iyimser senaryo Bitcoin fiyatının 22.000 dolar ile 23.000 dolar arasında yeni bir zirve yapacağına işaret ediyor. Popüler analist Capo, son yükselişin 20.600 dolara ulaşmadan short pozisyonları tasfiye ettikten sonra hızlı düşüşü başlatacağını söylüyor. Ancak DXY tarafındaki gevşeme bu şekilde devam ederse Capo haksız çıkabilir.

Ethereum (ETH), LUNA ve SHIB Yorum

Altcoin kralı ETH yazı hazırlandığı sırada 1.325 doların üzerinde alıcı buluyor. Ethereum için satıcılar fiyatı 1.400 dolar altında tuttuğu sürece iyimser olmak güç. ETHW airdrop ve Merge sebebiyle güçlü taleple karşılaşan altcoin şimdilik bunların etkilerinden sıyrıldı. ETH için uzun vadede Merge’ün neler getireceğinden, arz üzerindeki potansiyel pozitif etkisinden zaten uzun uzadıya bahsetmiştik. Yatırımcılar kısa vadede 1.400 dolar üzerinde kapanışları izlemelidir.

LUNA cephesinde ise her şey sadece zamana bağlı. Hard fork yapılıp Terra 2.0 başlatıldığı günden bugüne değil Do Kwon ve ekibinin yaşayacağı olumsuzluklara değiniyorduk. Nitekim bugün Do Kwon, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyor ve Kwon buna rağmen her şeyin yolunda olduğunu söylüyor. Kurucusu kaçak durumda olan bir altcoin için teknik analiz pek bir anlam ifade etmeyecektir. Yatırımcıların LUNA’nın riskinin farkında olması gerekiyor.

En büyük ikinci meme token 0,00001116 dolardan alıcı buluyor. Bugün SHIB özelinde detaylı bir analiz paylaşmıştık. Özellikle DeFi projesindeki ilginin artması ve sosyal medyadaki popülerliğini geri kazanması gerekiyor. Son 30 günün zirvesi 0,00001379 dolar ve SHIB yazı hazırlandığı sırada hacimde %13 erime gördü. Kısa vadede yükseliş beklentisi için 0,000012 dolar üzerinde kapanışlara ihtiyaç var. Analist Tony Montpeirous eğer Bitcoin 22.000 dolar seviyelerine koşarsa SHIB fiyatının 0,00001401 dolara ulaşmasını bekliyor. Daha fazla olumsuzluğun piyasayı baskıladığı senaryoda 0,00000800 dolar dibine kadar inilebilir.

Read Entire Article