Bu Altcoin 10 Milyon Dolarlık Kurumsal Yatırım Aldı! Devamı Gelecek!

2 years ago 88

Kripto para piyasaları 2022 yılında kışın en çetin şartlarıyla karşı karşıya kaldı ancak kurumsal yatırımcılar vazgeçmiyor. Popüler altcoinlerden biri 10 milyon dolarlık yatırım aldı. Haberin altcoin fiyatına şimdilik ciddi bir etkisi olmasa da yatırım tutarı son derece önemlidir. Peki kim hangi altcoine neden yatırım yaptı? İşte detaylar?

Kurumsal Yatırım Alan Altcoin

AntPool, Ethereum Classic ekosistemini desteklemek için 10 milyon dolar yatırım yaptı ve havuzun CEO'su Lv Lei, salı günü Bitmain'in Dünya Dijital Madencilik Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, daha fazla yatırım yapmaya devam etmeyi planladığını söyledi. Ethereum ağı, bir hisse kanıtı (PoS) modeline dönüştürmek için çalışırken, Ethereum Classic'in iş kanıtı (PoW) olarak kalması planlanıyor. Yani Ethereum PoS konsensüs mekanizmasına geçtiğinde madencilere ihtiyaç kalmayacak ve ETC gibi diğer PoW altcoinleri madencilerin ilgisini üzerine çekecek.

Yapılan ilk 10 milyon dolarlık yatırım ağın genel performansının artırılması ve akıllı sözleşme platformunda uygulamalarının geliştirilmesi için harcanacak.

Bitmain, bu ayın başında son ETH madencilik cihazı olan Antminer E9’u satmaya başladı. Madencilik cihazları üreten şirket Miami'deki Dünya Dijital Madencilik Zirvesi'nde tüm Antminer modelleri için ETC ile ödeme kabul edeceklerini de açıkladı.

Ethereum Classic (ETC) Fiyat

ETC yazı hazırlandığı sırada 23,68 dolardan alıcı bulmaya devam ediyor. Haber dolaşıma girdiğinde 23,59 dolar seviyesinde olan altcoin hızla 23,97 dolara kadar tırmandı. Ancak gelen aşırı satışlar onu yeniden başladığı noktaya itti. Yarın yapılacak olan FED toplantısı öncesinde altcoin yatırımcıları risklerini azaltmayı tercih ediyor. ETC dahil birçok altcoinde işlem hacminin önemli kısmını satışlar oluşturuyor. Dört saatlik grafikte RSI aşırı satış bölgesinde.

Bugün erken saatlerde Bollinger bandının tabanına dokunan fiyat 22,88 dolar kadar gevşedi. Bitcoin güne %3,5 zararla 20.800 dolardan devam ediyor. En büyük altcoin Ethereum ise Merge tarihinin getirdiği rallinin kazanımlarını kaybetmeye devam ediyor. Ethereum %7,5 kayıpla 1.362 dolardan alıcı buluyor.

Kripto para piyasasının toplam değeri yeniden 1 trilyon doların altına düştü. Bazı analistler kayıpların daha fazla derinleşmesini ve Bitcoin’in yeniden 20.000 doların altına sarkmasını bekliyor. Yarın yapılacak faiz kararı 100 bp olursa muhtemelen göreceğimiz şey bu olacak. Ancak 75 baz puanlık artış yeniden toparlanmayı başlatabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article