Bu Altcoin %100 Artabilir! Fakat Olumsuz Senaryo Çok Riskli!

2 years ago 90

Popüler bir DeFi altcoin için kritik seviyeler görülüyor. Fiyatın yüzde 100 artış potansiyeli var ancak olumsuz senaryo çok riskli. DeFi altcoin için en kötü senaryo yaklaşık %47’lik bir düşüşe işaret ediyor. Peki yüksek volatilite sinyali gönderen bu altcoin için kritik seviyeler neler? Yatırımcıların hangi bölgelere dikkat etmesi gerekiyor?

Uniswap (UNI)

UNI'nin %100 boğa koşusu senaryosunu tetikleyebilmesi için önemli bir teknik direnç seviyesinin üzerine çıkması gerekiyor. Aksi takdirde, bir ayı bayrağı %45'lik bir fiyat çöküşüne işaret ediyor. Uniswap (UNI) piyasa değerlemesi, klasik bir düşüş eğilimi gösterdiği için 2022'nin ikinci yarısında %100 büyüyebilir. Ters baş ve omuzlar (IH&S) olarak adlandırılan teknik kurulum, fiyat, ortadaki (baş) diğer ikisinden (omuzlar) daha derin olan ortak bir destek seviyesinin (yaka çizgisi) altında art arda üç oluk oluşturduğunda şekillenir.

Ek olarak, fiyat destek seviyesinin üzerine çıktıktan sonra senaryo daha da netleşecek. Peki yatırımcıların kısa vadede beklenen yüksek volatilite için nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Uniswap (UNI) Fiyat Hedefi

23 Mayıs'tan bu yana UNI fiyat trendi, sağ omuz dışında bir IH&S modeli oluşturmak için çabalıyor. UNI fiyatının 5,71 dolar seviyesindeki boyun çizgisini yeniden test etmesiyle birlikte sağ omzu oluşturacak ve aşağıda görülen kırılmanın gerçekleşmesi beklenecek. Teknik analizin bir kuralı olarak, bir IH&S yapısından çıkan fiyat, başının en alt noktası ile boyun çizgisi arasındaki maksimum mesafe kadar yükselebilir. Bu nedenle, UNI'nin IH&S'nin yukarı yönlü hedefi, 2 Haziran fiyatına göre %100'ün üzerinde bir artışla 9,78 dolar civarında bulunuyor.

Yatırımcıların kritik direnç seviyelerini yakından izlemesi gerekiyor. 6 dolarlık direnç bölgesi birinci önemli noktadır. 6 dolar seviyesinin üzerinde başarılı bir kırılma, 7,52 dolar desteğinin boğalar tarafından hedeflenmesini sağlayabilir.

Tersine, 6 dolarlık direnç seviyesinden kesin bir geri çekilme, "ayı bayrağı" olarak adlandırılan düşüş eğiliminde bir teknik kurulumla sonuçlanabilir. Bu senaryoda fiyatın 3,92 ve 2,75 dolara kadar geri çekilmesi olasıdır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article