Bu Altcoin Binance Chain’i Ardında Bırakabilir! Son Günlerin Gözdesi Oldu!

2 years ago 99
Okuma Süresi: 3 Dakika

Türk kripto para yatırımcıları tarafından yıllardır yatırım yapılan bu altcoin Binance Chain’i geçebilir. Peki bu altcoin güvenilir mi? BNB son düşüşe rağmen diğerlerine nispeten güçlü kalmayı başardı. Özellikle Bitcoin karşısında fiyatı kritik 0,01 seviyesinin üzerinde bulunuyor. İşte detaylar.

Binance Chain’i Geçebilir

TRON, DefiLlama verilerine göre DeFi ekosisteminde büyüme yaşıyor ve şu anda yalnızca Ethereum ve BSC’yi (BNB) takip eden toplam kilitli değer açısından üçüncü en büyük blockchain olma özelliğine sahip. Toplam değeri 5,8 milyar dolar olan TRON, Binance Chain’in 6,9 milyar dolarlık TVL’sine yaklaşıyor.

TRON, aylık %41,33 kazançla kripto para piyasalarındaki genel TVL düşüşüne meydan okudu. Ayrıca son yedi günde %33,23 artarak güç kaybeden rakiplerinin aksi yönde hareket ediyor. Piyasalardaki düşüşe rağmen TRX fiyatında da inanılmaz kayıplar yaşanmadı yani Mayıs ayı Tron için gayet güzel geçiyor. Karşılaştırıldığında, DeFi sektörü bir bütün olarak geçen aydan bu yana yaklaşık 90 milyar dolar likidite kaybetti ve en önde gelen blockchainlerin TVL gücü Terra UST krizinin ardından ciddi miktarda eridi. Tron şu anda mevcut TVL’de Avalanche ve Solana gibi önde gelen layer1 çözümlerinden daha iyi performans gösteriyor.

Tron Neden Yükseldi?

TRON’un TVL’si kısmen yeni algoritmik stablecoin USDD’nin bir sonucu olarak arttı. Resmi USDD Twitter hesabı 28 Mayıs’ta USDD toplam arzının faaliyete geçtiği ilk ayda 600 milyona ulaştığını duyurdu. TRON’un kurucusu Justin Sun, son yükselişin ortasında önemli duyurular yapılacağını açıklıyor. Tron’un belki de en negatif yönü kurucusu Justin Sun’dır. Büyük duyurularla beklentileri yükselten Sun, genellikle çok daha zayıf haberlerle topluluğun karşısına çıkıyor. Ayrıca UST’nin %20 APY’sine benzer şekilde kendi kripto para borsasında (Poloniex) USDD’ye %40’a kadar APY vaat ediyor.

Terra krizinden önce, UST’nin başarısı, daha fazla yatırımcının LUNA’ya ilgi duymasını sağlamıştı. TRON, 5 Mayıs’ta USDD’yi benzer bir başarı hikayesi yazmak için piyasaya sürdü. USDD, CoinMarketCap verilerine göre 603 milyon dolarlık piyasa değeri ile şu anda piyasa değeri açısından 73. sırada yer alıyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article