Bu Altcoin Birçok Metrikte Ethereum ve BNB’yi Geride Bıraktı! İşte Güncel Veriler!

2 years ago 115

 Kripto para piyasası içine düştüğü girdaptan kurtulmaya çalışırken, bazı altcoin projeleri ise bir sonraki boğa koşusu için kolları sıvadı.

Solana, Ayı Piyasasına Meydan Okuyor

CoinMarketCap'ten alınan veriler, Solana'nın (SOL) L1 akıllı sözleşme platformunun günlük aktif kullanıcı sayısı açısından hem Ethereum (ETH) hem de BNB Chain'den daha iyi performans gösterdiğini ortaya koyuyor. CoinMarketCap, Kasım 2021'den bu yana önde gelen akıllı sözleşme platformlarındaki günlük aktif adres sayısını karşılaştırdı. Verilere göre Solana, ayı piyasasında günlük aktif kullanıcı sayısını %20 artırmayı başardı. Ancak aynı dönemde Ethereum ve BNB Chain önemli bir düşüş yaşadı. Ethereum'un günlük aktif kullanıcıları %27,2 düşerken BNB Chain'inki ise %68,8 gibi büyük bir düşüş yaşadı. CoinMarketCap, Solana'nın artışının DeFi ve NFT ekosisteminin genişlemesinden kaynaklanabileceğine işaret ediyor. Solana, bu süre zarfında OpenSea ile entegre oldu ve Phantom Wallet'ı benimsedi.

Solana ayrıca yeni günlük adres sayısında Ethereum ve BNB Chain'den daha iyi performans gösterdi. BNB zinciri %17,9'luk bir düşüş yaşarken, Ethereum ise  %51,8'lik önemli bir düşüş yaşadı. Solana ise yeni aktif adres sayısını %58,6 artırdı. Solana'nın akıllı sözleşme platformu, ölçeklenebilirliği ve düşük işlem ücretleriile ile ön plana çıkıyor. CoinMarketCap verileri, BNB Chain'in tüm zamanların en yüksek (ATH) değerlerinden düşüş açısından hem Ethereum'dan hem de Solana'dan daha iyi performans gösterdiğini ortaya koyuyor. BNB, 654.32 dolarlık ATH'sinden 225.86 dolara gerileerek %65,5'lik bir düşüş yaşadı. BNB, an itibariyle 261.13 dolardan işlem görüyor. Öte yandan, ETH %77,1'lik bir düşüş yaşarken, Solana ise %87'lik büyük bir düşüş yaşadı. ETH son günlerde büyük bir ralli gerçekleştirdi ve 1.482 dolardan işlem görüyor. Solana ayrıca son 7 günde  %20 artarak 42 dolara yükseldi.

SOL, Yasal Sorunlar Yaşıyor

BNB ayrıca, 2018 ayı piyasasında diğer tokenlerden daha iyi performans gösterdi. Ethereum ayrıca günlük ağ ücretlerinde en büyük düşüşü kaydetti. Ethereum'un günlük gas ücretleri, 8 Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8.74 milyon dolardan 709 bin dolara düştü. Ethereum'un gas ücretleri, ayı piyasasında yaklaşık %90 düştü. Solana'nın günlük ağ ücretleri %89, BNB Chain'inki ise %88 düştü.

ABD’nin önde gelen hukuk firmalarından Berger Montague, 12 Temmuz’da yayınlanan basın açıklamasında, Solana Labs’ın federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etmiş olabileceğini ve bu konuda kapsamlı bir araştırma başlattığını bildirdi. Hukuk firması, Solana’nın 24 Mart 2020’de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yatırımcılara tokenini ihraç etmeye ve satmaya başladığını söyledi. Rapora göre, Solana bugüne kadar yasaları açık bir şekilde ihlal etti.

Read Entire Article