Bu Altcoin Birikim Aşamasında: Kısa Vadede Fiyat İvme Kazanabilir!

2 years ago 96

Küresel ekonomideki belirsizlik hisse senedi ve krito para piyasalarına kök söktürürken, yatırımcıların odak noktası Bitcoin'den (BTC) daha iyi performans sergileyen altcoin'ler oldu.

Chainlink: Kritik Metrikler, Umut Vaat Ediyor

Kripto para piyasası zor günler geçirirken, Chainlink (LINK), de ayı piyasası boyunca büyük oranda değer kaybetti. Bu süreçte, zaman zaman kısa soluklu ralliler gerçekleştiren LINK, bekleneni veremedi. LINK'ın Temmuz ayındaki performansı ise nispeten sönük kaldı. Ancak diğer kripto paralarla karşılaştırınca LINK, bu yılki ayı piyasası boyunca en aktif altcoin'lerden biri oldu. LINK, ayrıca, fiyatı Mayıs ayının en düşük seviyelerinin üzerinde tutan birkaç kripto para arasında yer alıyor. Uzmanlar bu noktada zincir üstü metriklere işaret ediyorlar. Haziran ayındaki yüksek volatilite esnsında, LINK bu süreçte %32 değer kazandı. En son rallisi sırasında, LINK  7.60 dolarda zirve yaptı ancak fiyat %12 gerileyerek 6.63 dolara düştü.

Analistlere göre, %50 RSI seviyesi, tarihsel olarak çoğu yükseliş döneminde bir direnç seviyesi olarak kabul edildi. Bu, genellikle düşüş performansı sırasında destek sağlar. LINK'in fiyatı %50 seviyesine geri çekildi ve bu seviye, fiyatı tekrar yukarı çekmek için yeterli desteği sağlayabilir. Ayrıca, mevcut fiyat seviyesinin yakınında birikim aşaması yaşayan LINK, ivme kazanabilir.  LINK'in arz dağılımı, en büyük bakiyeye sahip adreslerin halihazırda mevcut düşüşlerde dipten alım yaptığını ortaya koyuyor. Şu anda 10 milyondan fazla LINK  tutan adresler, dolaşımdaki coin'lerin en büyük payını elinde tutuyor. Bu cüzdanlar, son 24 saatinde bakiyelerini %1,01 oranında artırdılar. 10.000 ila 1 milyon arasında coin tutan diğer en büyük adreslerin çoğu satış baskısına neden olmuştu. Bununla birlikte, ralli olasılığının arttığın gösteren yeniden birikim belirtileri görünüyor.  LINK'in MVRV oranı, birçok trader'ın son ralli sırasında kar elde etmesiyle dört haftalık zirvesi olan %13.76'dan %4.72'ye düştü. Bu da fiyatın artabileceğini gsteren diğer önemli bir metrik.

Yatırımcı, Piyasayı Terk Etmedi

Sektör güven ve imaj sorunu yaşarken, yatırımcıların piyasaya yönelik tavrı ise merak konusu oldu. İlk başlarda yoğun satış baskısı ile karşı karşıya gelen Bitcoin, sert düzeltmeler yaşadı. Tesla’nın Bitcoin varlıklarının yüzde 75’ini satması ise endişeleri artırdı. Bununla birlikte, kripto para cüzdanı hizmeti veren şirket Mercuryo’dan elde edilen bulgulara göre, yatırımcılar yüksek volatilite ve çöküşler nedeniyle piyasayı terk etmediler, bunun yerine portföylerini çeşitlendirme yöntemine başvurdular.
Read Entire Article