Bu Altcoin Boğa Yapabilir: Evmos ve Ethereum (ETH) İşbirliği!

2 years ago 122

Bir EVM yani Ethereum Virtual Machine olan Evmos, beklenildiği gibi artık Cosmos’a geliyor. Bu güncelleme ile Evmos, hem Ethereum hem de Cosmos (ATOM) ekosistemleriyle birlikte çalışabilir olacak.

Evmos Gelişmeleri

Evmos yani eski adıyla Ethermint’in geliştiricileri, dün yıllarca süren geliştirmelerden sonra artık Cosmos ağında bulunduklarını açıklıyor. Ki bu, kullanıcıların ve geliştiricilerin 250’den fazla uygulama ve hizmet içeren birlikte çalışabilirlik platformu olan Cosmos’un Katman 1 blockchainine erişebileceği anlamına geliyor. Evmos, kullanıcıların Ethereum’un akıllı sözleşmelerini ve varlık dağıtım mekanizmasını Cosmos ekosisteminde kullanılmasına olanak tanıyor. Sürekli ertelenen bu geliştirme, en son Şubat ayında piyasaya sürülmesi planlanmıştı.

İlk olarak Evmos, 2016 yılında Tharsis ekibi tarafından Ethermint olarak piyasaya sürülmüştü. Evmos’u diğerlerinden ayıran en önemli nokta, Cosmos zincirlerinden farklı olarak Ethereum blockchaininde kullanılan Ethereum Virtual Machine ile tamamen uyumlu olması oluyor. Bu uyumlulukla Evmos ekibi, bu EVM mekanizmasını sisteme entegre ederek, Ethereum ağında birçok uygulamayı kullanılabilir hale getiriyor.  Diğer yandan Ethereum’un EVM’si için özellikle geçen yıl yaygın bir benimsenme olduğu görülüyor. Günümüzde ise Ethereum’un bu çözümlerinin Avalanche (AVAX), Polygon (MATIC), BNB Chain ve Fantom gibi alternatifleri oluşturulmaya çalışılıyor.

ATOM’un Fiyatına Etkisi

Bu gelişme ile beraber Cosmos’un ağ etkinliğinin artacağı ve yerel tokenı olan ATOM’un ciddi bir artış göreceği düşünülüyor. Bu yazı yazılırken ise ATOM, son 24 saatteki %0,5’e yakın yükselişiyle yaklaşık 20,9 dolardan işlem görüyor. ATOM, her ne kadar 23 dolarlık direnç seviyesinin altında seyretse de ve bugünkü artışları genel kripto piyasasının ortalamasının altında kalsa da bu gelişmeyle ciddi bir benimsenme artışı yakalayacağı düşünülüyor. Genel olarak bakıldığında ise ATOM, haftalık olarak %13 ve aylık olarak ise %28’in üzerindeki düşüş trendine devam ediyor. Belki de bu düşüşler, yatırımcılar için alım fırsatının tam zamanı da olabilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article