Bu Altcoin’de Büyük Güvenlik Açığı! 19 Milyon Dolarlık BNB Çalındı, Fiyat Yüzde 80 Çakıldı

2 years ago 121
Bu Altcoin'de Büyük Güvenlik Açığı! 19 Milyon Dolarlık BNB Çalındı, Fiyat Yüzde 80 Çakıldı

Günümüzde pek çok kişi kripto para birimlerine yatırım yapıyor. Bununla birlikte şu anda piyasada binlerde kripto para birimi bulunuyor. Ancak bunların hepsinin güvenilir projeler olup olmadığı tartışılır.

Öyle ki bugün bir altcoin’de güvenlik açığı tespit edildi. Bu güvenlik açığından faydalanan kötü niyetli kişiler ise milyonlarca dolarlık vurgun yaptı. İşte detaylar…

Bu Altcoin’de Güvenlik Açığı Tespit Edildi

Blockchain analiz ve güvenlik şirketi PeckShield Inc. bugün yaptığı bir paylaşımla birlikte büyük bir vurgunu duyurdu. Öyle ki Titano Finance adlı bir altcoin’de bulunan güvenlik açığı sonucunda milyonlarca dolar değerinde BNB çalındı.

PeckShield’e göre Titano Finance teminat protokolü geçtiğimiz saatlerde istismara uğradı. Gerçekleştirilen saldırı sonucunda toplam değeri 19 milyon dolara eşit olan 4.828.7 BNB çalındı.

Ayrıca saldırganların çalınan fonları başlangıçta şu adreste 0xAd9217e427ed9df8A89E582601a8614FD4F74563 tuttuğu tespit edildi. Şu anda ise çalınan fonların 23 farklı adrese bölünmüş durumda olduğu biliniyor.

Bununla birlikte proje yöneticileri dakikalar önce yaptığı açıklama ile saldırıda kaybedilen fonları geri aldıklarını duyurdu.

Fiyat %80 Düştü

Gerçekleştirilen bu saldırı sonucunda altcoin‘in fiyatında da büyük bir kayıp yaşandı. Öyle ki Titano Finance adlı bu altcoin saldırganlar tarafından istismara uğramadan hemen önce 0.18 dolar seviyelerinde işlem görürken saldırının hemen ardından sert bir düşüş yaşadı.

Geçtiğimiz saatlerde aniden düşüş başlatan Titano Finance, 0.003 dolar seviyelerine kadar geriledi. Titano Finance, bu saldırıyla birlikte sadece dakikalar içerisinde %80 değer kaybetti.

Daha sonra fiyat bir miktar toparlandı ve şu anda yeniden yükselmeye devam ediyor.

İçeriğin kaleme alındığı an itibarıyla Titano Finance, CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %40’lık bir düşüşle 0.11 dolar seviyesinden alım satım işlemi görmeye devam ediyor.

Read Entire Article