Bu Altcoin’in Ağı Tamamen Durdu: Blockchain Saatlerdir Çalışmıyor!

2 years ago 86

Celo Blockchain'i, ağdaki yeni blokların üretiminin aniden durmasının ardından saatlerdir çalışmama sorunuyla karşı karşıya. Celo ekibi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ağın yeniden açılması için çalıştıklarını açıkladı.

Kesinti Saatlerdir Devam Ediyor

Resmi blok kaşifi Celo Explorer'in sağladığı verilere göre, Celo'nun hisse kanıtı (PoS) ağı, bugün TSİ 01.20'de 14.035.19 numaralı blokta durdu ve ağ üzerinde çalışan çeşitli uygulamalar tamamı kullanılamaz hale geldi. Ardından ağ, TSİ 10:39'da yeniden başlatılana kadar yeni işlemleri dokuz saattan uzun süre doğrulayamadı. Ardından kısa süre için yeniden çalışmaya başlayan Blockchain, 14.035.044 numaralı blokta yeniden çalışmaz hale geldi.

Celo ekibi ağ kesintilerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, ağın doğrulayıcılarının ağı yeniden çalışır hale getirmek için bir düzeltme üzerinde çalıştığını belirtti. Ekip, kesintinin nedenini henüz açıklamadı. Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Doğrulayıcılar sorunu saptamak ve çözmek için çalışıyor. Tüm fonlar güvende. Gerekli bilgilendirmeler mümkün olan en kısa sürede yapılacak." notunu düştü.

Ağ kesintisi, Celo için ilk ağ kesintisi olsa da çekirdek ekip geçmişte Optics köprüsüyle ilgili teknik sorunlarla karşı karşıya kalmıştı. 2021'in Kasım ayında Celo'nun Ethereum ve Polygon arasındaki köprüsü olan Optics, acil güncelleme gerektiren kritik bir güvenlik hatasından etkilenmişti.

Celo Nedir?

Celo, 2019'un Nisan ayında Horowitz ve Polychain Capital dahil olmak üzere önemli girişim şirketlerinden 25 milyon dolar yatırım alan Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu bir Blockchain'dir.

Celo, bugün itibariyle Uniswap ve Sushiswap gibi Ethereum tabanlı merkeziyetsiz borsalara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Valora, Mento, Moola Market, UbeSwap ve Mobius Money gibi yerel uygulamalar da Celo Blockchain'i üzerinde çalışıyor.

Read Entire Article