Bu Altcoin’in Sabit Token’ı İçin Yeni Gelişme: 10 Milyar Dolarlık Rezerv!

2 years ago 135

Terraform Labs’ın CEO’su Do Kwon, Luna Foundation Guard’ın (LFG) Bitcoin (BTC) rezervini arttırdığını açıklıyor. Kwon, LFG’nin BTC rezervinin 3 milyar dolara ulaşacağını söylüyor. CEO, uzun vadede 10 milyar dolarlık bir hedefleri olduğunu da belirtiyor.  Terra (LUNA)’nın kar amacı gütmeyen bir kuruluşu olan LFG, bu BTC rezervini Terra’nın stablecoini olan UST için kullanmayı hedefliyor.

10 Milyar Dolarlık Hedef!

Singapur merkezli, Terra blockchain üzerinde çalışan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan LFG, bu Bitcoin’i blockchainlerindeki en büyük algoritmik stablecoin olan TerraUSD (UST) için bir yedek varlık olarak kullanacak. Do Kwon, şimdiden LUNA’nın satışlarıyla 1 milyar dolar topladıklarını belirtirken, UST ile Tether transferi yaparak 1,2 milyar dolar daha topladıklarını belirtiyor. Kwon, vakfın 3 milyar dolarlık hedeflerine sadece 800 milyon dolar kaldığını da sözlerine ekliyor.

Vakfın 10 milyar dolarlık bir Bitcoin rezervi oluşturması, TerraUSD (UST)’yi uzun vadede olumlu bir sürece sürüklüyor. Kwon, bu hedeflerine ulaşmak için UST’nin protokolden elde ettiği gelirin bir kısmını da ayıracaklarını bildiriyor.

Protokolde Değişiklik İhtimali

Ayrıca Kwon, BTC’nin TerraUSD (UST) protokolünde rezerv olarak kullanılabilmesi için protokolde değişiklikler olacağını da söylüyor. Ancak Kwon, güncellemeler hakkında henüz net bir paylaşımda bulunmuyor. Kwon, fonun hazır olduğunu ancak teknik altyapının ve köprülerin henüz hazır olmadığını belirtiyor.

Uzmanlar, her ne kadar net bir açıklama gelmese de hali hazırda LUNA yakımına bağlı TerraUSD (UST) algoritmasının değişebileceğini ve diğer stablecoinler gibi dolara sabitlenebileceğini öngörüyor. Terra’nın stablecoin algoritması 1 dolara karşılık gelen LUNA’nın yakımının 1 UST’ye dönüşmesiyle tanımlanabilir. Araştırmalar, Terra gibi algoritmik yapıya sahip stablecoinlerin teminatsız yapıları nedeniyle daha kırılgan olduklarını gösteriyor. Dolayısıyla Terra’nın dolar sabitine geçmesi gerçekleşebilir ve ilgili stablecoinin 1:1 oranını dolar ile koruması sağlanabilir.

Read Entire Article