Bu Altcoin’lere Dikkat! Bitcoin Sabitken Onlar Nasıl Düşmeyi Başardı! Ortak Bir Noktaları Var!

1 year ago 208

Hafta sonu boyunca düşük işlem hacimleri, Bitcoin'in sessizce 28.000 dolar seviyesinden hareket etmemesi nedeniyle neredeyse durmuş bir genel piyasa performansıyla sonuçlandı. Çoğu altcoin bugün biraz kırmızı bölgede işlem görürken, en büyük ETH likit stake token'larından ikisi olan LDO ve FXS sert bir düşüş yaşadı.

Bitcoin Son Durum

Haftanın başlangıcı, özellikle de BTC'nin Binance ve CEO'su CZ'yi çevreleyen sahte haberlerin ardından kabaca 1000 dolar düştü. Bunun ardından ise durum piyasaya çok fazla dalgalanmayı beraberinde getirdi. Interpol'ün CZ hakkında Kırmızı Bülten yayınlamadığı ortaya çıkınca BTC tüm kayıplarını telafi etti ve hatta 29.000 dolara doğru atağa geçti.

Ancak, varlık bu seviyeye meydan okuyamadı ve 28.000 dolar seviyesinde yükselişini sonlandırdı. Bunu takip eden reddediş onu daha da aşağıya çekti ve BTC sadece birkaç gün sonra 28.000 doların altına düştü.

O zamandan beri, önemli ölçüde  bir hareket gerçekleşmedi ve 27.800 dolar ile 28.200 dolar arasında dar bir aralıkta işlem görüyor. Geçtiğimiz 24 saat de farklı değildi ve BTC şu anda 28.000 doların hemen altında bulunuyor.

Bitcoin'in piyasa değeri 540 milyar doların altına düşerken, altcoin'ler üzerindeki hakimiyetini bir miktar geri kazandı ve %46'nın biraz üzerinde bulunuyor.

Ethereum Token'larından Son Durum

Ethereum hafta boyunca en iyi performans gösterenler arasında yer aldı ve neredeyse sekiz ay sonra ilk kez 1.950 doları aştı. Ancak ETH bu yükselişini sürdüremedi ve o zamandan bu yana 100 doların üzerinde düşüş yaşayarak şu anda 1.850 doların altında işlem görüyor. En popüler ETH likit stake token'larından ikisi olan LDO ve FXS bugün daha da önemli kayıplar yaşadı. Her iki varlık da yaklaşık %8 düşüşle sırasıyla 2,32 dolar ve 9 doların altına geriledi.

Onlara oranla daha az dikkat çekici bir şekilde de olsa, çoğu büyük hacimli altcoin de kırmızı bölgede işlem görüyor. Bunlar arasında BNB, XRP, ADA, DOGE, MATIC, SOL, DOT, LTC, SHIB ve AVAX yer alıyor ve hepsi bir günde %3'e varan oranlarda düşüş yaşadı. Toplam kripto piyasası değeri bir günde yaklaşık 15 milyar dolar kaybetti ve 1.170 trilyon dolara düştü.

Read Entire Article