Bu Altcoin Piyasanın Tersine Hareket Edebilir! Yükselebilecek Kripto Para!

2 years ago 95

Bitcoin’in yaşadığı kayıplar çoğu altcoinin yüzde 10’a varan düşüşler yaşamasına neden oldu. BTC 20.900 seviyesinde alıcı buluyor. Bahsi geçen altcoin de bugün %10 düştü ancak gelen veriler ilerleyen günlerde piyasanın tersine bir hareketin sinyali olabilir. Düşüş döneminde yükselebilecek bu altcoin hakkında bilmeniz gerekenleri ele alıyoruz. Detaylar haberimizde.

Optimism (OP) Token

Layer2 ölçeklendirme çözümü bazı büyük güncellemelerin yayınlanmasından sonra bir atılımın eşiğinde olabilir. OP Labs tarafından yayınlanan bir tweet'e göre kuruluş, Drippie adlı işlem sistemini tanıttı. Optimism, Drippie'nin lansmanı ile otomasyon sorunlarını çözmeyi hedefliyor. Drippie, kuruluşa göre güveni (güven zorunluluğunu) en aza indirilmiş Ethereum yerel koşullu işlem sistemidir.

Curve Finance, 24 Temmuz'da gönderilen bir Optimism güncellemesine göre Optimism'e bir hibe teklifi de sundu. Optimism tarafından henüz onaylanmayan teklif, likiditeyi artırmayı hedefliyor. Eğer kabul görürse ağın değeri doğal olarak artacak ve OP token fiyatını da bu gelişme olumlu etkileyecektir. Curve tarafından yapılan teklife göre Curve havuzunda 20 hafta boyunca yaklaşık 850.000 OP token dağıtılacak. Bu tokenler Curve’nin Optimism üzerindeki havuzlarında likidite sağlayıcılarına (LP'ler) teşvik görevi görecektir.

OP Token Yükselir Mi?

Optimism platformunun kullanıcılarına airdrop olarak dağıttığı OP token yazı hazırlandığı sırada 0,765 dolardan alıcı buluyor. Bitcoin’in yaşadığı geri çekilme sonrasında günlükte %10 düşen altcoinin piyasa değeri 163 milyon dolara kadar geriledi. İşlem hacmi %13 azalırken fiyatta yaşanan %10 gerileme daha az yatırımcının panik satışı yapmasına yorulabilir.

Yaklaşık 3 gün önce 0,9 dolara kadar yükselen altcoin beklenen ralliyi başlatamamıştı. Sadece üç gün içinde %21’e varan kayıplar yaşandı. Optimism (OP), düşük maliyetli ve neredeyse anlık işlemleri etkinleştirmeyi amaçlayan bir layer2 (ikinci katman) protokolü ve akıllı sözleşme platformudur. Ethereum’un negatif yönleri sebebiyle birçok layer1 ve layer2 alternatif doğdu. Layer2 alternatiflerin en fazla tercih edilenlerinden biri Optimism, layer1 için de Solana (SOL)’yı örnek gösterebiliriz.

Airdrop çok talihsiz bir zamanda yapıldığı için OP token henüz gerçek bir atılım yapmış değil. Haziran ayında henüz Terra’nın etkileri devam ederken 3AC ve diğerlerinin iflasıyla sarsılıp 0,4 dolar seviyelerine gerilemişti.

Temel veriler orta vadede yükselişe işaret etse de teknik göstergeler tam tersini söylüyor. Günlük basit ve üstel hareketli ortalamalar (EMA), alım satım sinyallerinin bir kombinasyonunu verirken, göreceli güç endeksi (RSI) 58'de duruyor. Yatırımcıların 0,63 ve 0,5 dolar seviyelerini yakından izlemesi gerekir. Bitcoin için bazı analistler tarafından dillendirilen 20.000 dolar altındaki senaryo gerçekleşirse RSI yeniden aşırı satış bölgesine iner ve günlükte daha sert düşüşler görebiliriz.

Bitcoin’in sabit kaldığı veya yükseldiği senaryoda ise gelen haberler OP fiyatını yukarı çekecektir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article