Bu Altcoin Piyasaya Meydan Okuyor: Çift Haneli Zıpladı!

2 years ago 93

Bitcoin (BTC) 20.000 doların altında işlem görürken, bazı altcoin'ler ise ayı piyasasına meydan okuyarak büyük oranda kazançlar elde ediyorlar.

Celsius (CEL), Yüzde 16 Artış Kaydetti

İflas söylentileri ile gündemden düşmeyen Celsius'un yerel tokeni CEL, sürpriz bir şekilde değer kazandı. Son 24 saat içinde token, %16'nın üzerinde bir kazanç elde ederek, 0.86 dolara yükseldi. CoinMarketCap verilerine göre CEL, son bir haftada %7 artış kaydetti. Şirketin  para çekme işlemlerine ara verdiğini açıklamasından sadece üç hafta sonra meydana gelen bu yükseliş şaşkınlık yarattı. CEL'de ortaya çıkan bu yükselişin nedeni ''short squeeze'' olabilir. Şirketi desteklemenin bir parçası olarak kısa süreli bir ralli sağlamak amacıyla sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanan ağ topluluğu, görev başında. Topluluk üyelerine göre amaç, açığa satış yapanların pozisyonlarını kapatmaya zorlamak için CEL fiyatını artırmaktı.

Celsius'un sorunları 13 Haziran'da şirketin likiditeyi ve operasyonları istikrara kavuşturmak için zamana ihtiyacı olduğunu belirterek para çekme işlemlerini durdurmasının ardından ortaya çıktı. Karar, CEL tokeninin Mayıs ortasında %60'ın üzerine düşmesinden sonra geldi. Kripto para piyasası zor günler geçirirken, Celsius gibi işletmeler kredi ve ödemeler nedeniyle büyük darbe aldı. Özellikle, Babel Finance, CoinFlex, Voyager Digital Ltd. ve Finblox dahil olmak üzere önde gelen şirketler, para çekme işlemlerini duraklatarak Celsius ile aynı yolu izlediler.

Şirkette Yaprak Dökümü Başladı

 Yakın tarihli bir rapora göre, Celsius Network çalışanlarının yaklaşık dörtte birini işten çıkardı. Bu kritik gelişme, şirketin önemli bir açıklama yayınlamasından sadece birkaç gün sonra geldi. Celsius Network, yaptığı açıklamada  para çekme işlemlerine devam etmek ve likidite sorunlarını çözmek için 24 saat çalıştığını söyledi. Şirket, ayakta kalma mücadelesi verirken, İsrail medya kuruluşu Calcalist, Celsius’un 150 çalışanını işten çıkardığını bildirdi. Şirketin Linkedin sayfası, şu anda 651 çalışanı olduğunu gösteriyor. Bu veriler doğrultusunda, şirketin çalıanlarının yaklaşık dörtte birinin işine son verdiği anlamına geliyor.

Sadece birkaç gün önce Celsius, “likiditeyi ve operasyonları istikrara kavuşturmak için olabildiğince hızlı odaklandıklarını ve çalıştıklarını” belirten bir bildiri yayınladı. Daha önceki mesajlarda olduğu gibi, firma sorunlarını çözmek için attığı herhangi bir spesifik adımı açıklamadı. Blog yazısında şirket, varlıkları korumak ve kendilerine sunulan seçenekleri keşfetmek için önemli adımlar atmaya devam ettiğini açıklamıştı. Seçenekler arasında, stratejik işlemlerin yanı sıra borçların yeniden yapılandırılması da yer alıyor.

Read Entire Article