Bu Altcoin Rezervlerini Genişletiyor! 445 Milyon Dolar Geldi!

2 years ago 98

Birkaç gündür kripto para piyasaları düşüş hızını kesti ve çift haneli yükselişler yaşadı. Bitcoin 21.000 doların üzerinde bulunuyor. Henüz Bitcoin 22.500 doların üzerinde kalıcılık elde edemediği için daha fazla düşüş riski olsa da popüler bir altcoin bu süreçte pozitif ayrışabilir. 445 milyon dolarlık hareketin detayları ve altcoin fiyatına muhtemel etkilerini ele alıyoruz.

Tron DAO

TRON DAO Reserve, rezervlerine daha fazla fon eklediğini açıkladı. Duyuruda, genel blockchain endüstrisini ve kripto pazarını korumak için yapıldığını belirtti. TRON'un başkanı Justin Sun, TRON'da 445 milyon USDC artırdıklarını belirtti. Bu hamle ile USDC'nin TRON'daki arzı yaklaşık 3,3 milyar dolara ulaştı. TRON DAO Reserve, 20 milyon dolar değerinde USDD tokeni ve TRX satın aldığını duyurdu.

Geçen ay, TRON'un yeni piyasaya sürdüğü stablecoin 1 dolar sabitinden düştü. USDD fiyatı 19 Haziran 2022'de 0,93 dolara kadar düştü. Ancak blockchain firması düşüşten kurtulmak için proaktif önlemler aldı. Bu arada USDD, Terra'nın stablecoin UST'nin çöküşü nedeniyle ortaya çıkan fırsatı yakalamayı başardı. Toplam dolaşımdaki arzı 723 milyona ulaştı.

Tron (TRX)

Küresel kripto piyasası, son birkaç aydır muazzam bir satış baskısı altında işlem görüyor. Bu da piyasada volatilitenin artmasına sebep oldu. Pazar daralarak 948 milyar dolara geriledi. TRON'un TRX fiyatı da son 30 günde %15 düştü. Bununla birlikte, kripto piyasası geniş bir toparlanma gördüğünden, TRX fiyatı da son 7 gün içinde %6 arttı. TRX 6,3 milyar dolarlık piyasa değeri ile 13’üncü sırada yer alıyor.

OKCOIN Japan tarafından yapılan son duyuruya göre, “Flash Deals” kampanya hizmeti TRX tokenlerini listeleyecek. Bu hizmet 21 Temmuz 2022'de yayına girecek. Yıllık oran %188 olarak sabitlendi. Daha önce TRON DAO Reserve, DeFi İşini genişletmek için JustLend ile el ele vermişti. JustLend, tedarik madenciliği ödüllerini TRON'un stablecoini USDD olarak dağıtacak.

DAO rezervlerinin büyümesi TRON için iyi bir gelişme olsa da henüz piyasaya sürüleli birkaç ay olmadan USDD ciddi anlamda itibar kaybı yaşadı. Bundan sonraki süreçte aşırı volatiliteden dolayı yeniden 1 doların altına düştüğünü görebiliriz. Bu sebepten yatırımcıların risklerini dağıtması ve yüksek getiri umuduyla bu tarz alternatiflere yönelmemesi faydalı olabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article