Bu Altcoin Uzun Süreli Direncini Kırarak Sonunda Yükseliş İvmesi Gösteriyor

2 years ago 95

Cardano ağının yerel tokenı ADA, iki ay içerisinde ilk kez 50 günlük ortalama direnç değerini kırıyor. Dolayısıyla uzmanlar, ADA yatırımcılarının kayıplarını artık kurtarabileceğini öngörüyor. Uzmanlar, fiyata yansıyan bu direnç kırılışını Cardano ağındaki cüzdan sayısının artışına ve temel büyümesine dayandırıyor.

ADA Direnci Kırıyor

Analistler, ADA için fiyat direncinin 0,97 dolar olduğunu söylüyor. ADA, bu direnci en son Ocak ayının ortasında kırmıştı ancak sonrasında ne yazık ki üzerinde kalmayı başaramamış ve düşüşler görmüştü. Bu süreç sonrasında 180 güne yakın bir süredir 0,97’lik fiyat direncinin altında kalan ADA, yatırımcılar tarafından yeterli satın alma gücüne sahip gözükmüyordu. Diğer yandan altcoinler toparlanma ve yükseliş gösterirken ve kripto piyasasında genel olarak yükselişler hakimken bile ADA, rakipleriyle aynı oranda bir yükseliş trendine ne yazık ki ulaşamamıştı.

Ancak analistler, bugün itibariyle artık ADA’nın şeytanın bacağını kırabileceğini belirtiyor. Analistler, Cardano’nun hem ağındaki projelerinin sayının artmasının hem de ağdaki akıllı sözleşmelerde kilitlenen fonların toplam fiyat değerindeki artışın Cardano’nun ağının temel büyümesine etmen olduğunu belirtiyor. Bu temel büyüme dolaylı olarak ADA’nın fiyatına da etki ediyor ve bu yazı yazılırken ADA, son 24 saatteki %6,35’lik yükselişiyle 0,955 dolardan işlem görüyor.

TVL ve Güncelleme

Cardano, işlem hacminde de artış yaşıyor. Ayrıca Cardano, TVL olarak bilinen toplam kitli değere göre 270 milyon dolara ulaşarak rekor kırıyor. Uzmanlar, Cardano’nun ağ hacmi ile hem Bitcoin (BTC)’yi hem de Ethereum (ETH)’yi geçtiğini de bildiriyor. Analistler Cardano’nun TVL’sindeki bu artışı Minswap’in yeni projeleri kaynaklı olduğunu düşünüyor. Bu projeler, Cardano’nun TVL’sinin yaklaşık %99’unu elinde tuttuğu belirtiliyor.

Sistem güncellemelerine karşı olmasıyla ve hatta bunların sistemde bir güvenlik açığı oluşturabileceği endişesi taşımasıyla bilinen Cardano, bu sene birçok güncelleme ile de yatırımcılarını şaşırtıyor. Geçtiğimiz yaz aylarında Cardano’nun akıllı sözleşmelerinde güncellemeler sağlanmasıyla ADA’nın fiyatı da 3,2 dolara kadar yükselmişti. Ayrıca yeni gelecek olan güncelleme ile Cardano, token yakma mekanizmasını ağına getirmeyi planlıyor. Yakım işlemlerinin boyutu yeterli olduğunda direkt olarak ilgili tokenın fiyatını etkiliyor. Dolayısıyla ADA yatırımcıları, bu gelişmeyle ADA’nın fiyatı için daha umutlu bir gelecek öngörüyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article