Bu Altcoinde Ralli Devam Eder Mi? Son Günlerin Yıldızıydı!

2 years ago 90

Bitcoin’in ara yükselişi bazı altcoinlerin ortalamanın çok üzerinde artış yaşamasına neden oldu. Elbette projeler özelinde fiyat hareketlerini destekleyen bazı gelişmeler de oldu. Son günlerin yıldızı olan popüler bir altcoin artık karar aşamasında. Hızlı yükselişin ardından gelen geri çekilme artık rallinin sonuna mı işaret ediyor? İşte detaylar.

Polygon (MATIC)

Polygon, ağın gelişimi ile ilgili yeni bir büyük duyuru yayınladı. Bu duyurunun zamanlaması da MATIC'in bu ay şimdiye kadarki güçlü yükselişini göz önünde bulundurarak uygun bir zamanda geldi. Ağ, zkEVM adlı ilk EVM uyumlu layer2 ölçekleme çözümünün piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu gelişme, daha düşük işlem ücretlerine imkan tanıdığı için ağın daha fazla kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Sonuç olarak, MATIC daha yüksek taleple karşılaşabilir ve bu nedenle potansiyel olarak altcoinin fiyat rallisine katkıda bulunabilir. Fiyattan bahsetmişken, MATIC 18 Haziran'da %0,31'de dibe vurduktan sonra şimdiye kadar olağanüstü bir toparlanma sağladı. 20 Temmuz'da 0,9163 dolardan fiyatlandı ve bu, Haziran ayındaki dip seviyesinden oldukça iyi bir toparlanmaya işaret ediyor. Yükselen fiyat hareketi, 200 günlük MA'yı geçerken fiyatı 50 günlük hareketli ortalamanın (MA) %70'in üzerine çıkardı.

Polygon (MATIC) Yükselir Mi?

Avrupa Merkez Bankası bugün 50 baz puan faiz artışı yaptı. DXY geri çekilse de enflasyonun yaygın iyimserliği yansıtmadığı görüşü güç kazanıyor. Önümüzdeki hafta yapılacak FED toplantısı henüz fiyat üzerinde ciddi bir etki oluşturmadı. Dün gece Tesla’nın 900 milyon doların üzerinde Bitcoin sattığını da duyurmuştuk. Yani kripto para piyasaları iyi bir güne uyanmadı.

MATIC için RSI gevşiyor, son duyurulan haberin etkileri de zayıflıyor. Son 2 gün yaşanan fiyat dalgalanmasından MATIC’i koruyan son duyuru olmuştu. Ağın büyümesi, MVRV oranına göre son dört hafta içinde MATIC'in karlılığı ile uyumlu olmuştur. İkincisi, 18 Temmuz'da %65,54 ile zirve yaptı ve son 30 gündeki birçok MATIC sahibinin kârda olduğunu gösteriyor. Polygon ağının DeFi ortamındaki artan büyümesi, merkezi borsaların dışına daha fazla MATIC taşınmasını sağladı.

MATIC sağlıklı bir talep görse de, etkileyici fiyat hareketi şimdilik durulmuş gibi görünüyor. Yatırımcıların daha fazla yükseliş beklentisiyle bu seviyelerden yaptıkları girişler zararlarına olabilir. Elbette ilerleyen saatlerde Bitcoin’in hangi seviyeleri takip edeceği de bu beklentide önemlidir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article